Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PTT Soyguncusu Azılı Soyguncu Çıktı

İzmir’in Bayraklı ilçesinde silah tehdidiyle PTT şubesini soyan ve 17 dakika içerisinde yakalanan zanlının 2012-2014 yılları arasında Balçova, Gaziemir ve Konak’ta elektrik tahsilat veznelerini soyduğu ortaya çıktı.Dün saat 12.30 sıralarında...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Bayraklı ilçesinde silah tehdidiyle PTT şubesini soyan ve 17 dakika içerisinde yakalanan zanlının 2012-2014 yılları arasında Balçova, Gaziemir ve Konak’ta elektrik tahsilat veznelerini soyduğu ortaya çıktı.
Dün saat 12.30 sıralarında Özkanlar semti 258. Sokak’ta bulunan PTT şubesinde biri bayan 2 görevli bulunduğu sırada içeri giren şapkalı Coşkun Ö. (44), elindeki silahı veznedeki görevliye göstererek, açtığı poşetin içerisine kasadaki bütün parayı koymasını istedi. Görevli, panikle kasadaki parayı şüphelinin uzattığı siyah poşete koydu. Soyguncu sakin bir şekilde PTT şubesinden ayrılırken, görevlilerin durumu bildirmesi ile harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil polis ekipleri olay yerine yakın bölgede kaçış noktalarını kapatıp, zanlıyı 17 dakikada yakaladı. Gasp Büro Amirliği’nde sorgusu yapılan Coşkun Ö.’nün daha önce yaptığı soygunlarla ilgili detaylar ortaya çıktı.
POLİSİN DİKKATİ 4 SOYGUNU AYDINLATTI
Gasp Büro Amirliği ekipleri, 30 Temmuz 2012 tarihinde Konak ilçesi Gürsel Aksel Bulvarı’nda bulunan Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin tahsilat veznesinden 3 bin 300 lira gasp eden, 17 Ağustos 2012’de yine aynı firmanın Balçova Şimşek Sokak’taki tahsilat veznesinden bin 500 lira gasp eden, 2 Nisan 2014 ‘te Gaziemir 5. Sokak’ta yine aynı firmanın tahsilat veznesinden 30 bin 700 lira gasp eden ve 19 Ağustos 2014 yılında Balçova Öz Kavruk Sokak’taki aynı firmanın tahsilat veznesinden 19 bin 28 lira gasp eden kişinin Coşkun Ö.’nün PTT şubesindeki soygunda kullandığı krom renkli silahı kullanması, silah tutuşunun aynı olması, paraları koymak için bir kuruyemiş firmasının poşetini kullanması ve yüzünde vitiligo (dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığı) hastalığı bulunması nedeniyle soruşturmayı bu yöne kaydırdı. Gasp Büro dedektiflerinin sorgusunda Coşkun Ö., 4 gasp olayını gerçekleştirdiğini itiraf etti. Şüpheli, ağabeyi ile toplu perde alım satım işine girdiğini, ağabeyine çok para verdiğini ve işlerin batmasından sonra yüklü miktarda borç kaldığı için tahsilat veznelerini soyduğunu söyledi.
DİĞER SOYGUN DA KAMERADA
19 Ağustos 2014’te soyulan Balçova’daki tahsilat veznesinin soyulma anı ise güvenlik kameralarına yansımıştı. Görüntülere göre Coşkun Ö., tahsilat veznesinde 2 kadın çalışan olduğu sırada elinde silahla içeriye giriyor. Görevlileri silahla tehdit eden Coşkun Ö., yanında getirdiği bir kuruyemiş firmasına ait poşeti görevlilere uzatıp, paraları içine doldurmasını söylüyor. Korkan görevliler panikle bütün paraları poşete koyuyor. Paraları alan Coşkun Ö., sakin bir şekilde dışarı çıkıyor.
POLİS 45 BİN KİŞİYİ ARAŞTIRDI
Deneyimli polislerin ilk dört soygunda zanlının yüzünde bulunan vitiligo hastalığından yola çıkarak, İzmir’de 45 bin şüpheli üzerinde araştırma yaptığı öğrenildi. Gasp Büro Amirliği’nin İzmir’de 4 soygunu yapan zanlıyı bulamayınca Manisa ve Aydın’da araştırma yapmaya başlayacağı sırada Coşkun Ö.’nün PTT soygununda yakalanması ile 4 olay da aydınlatılmış oldu.
Coşkun Ö.’nün Tekirdağlı olduğu ve Aydın’da ikamet ettiği belirtildi. Coşkun Ö.’nün gasp için İzmir’e geldiği ve sonra Aydın’a döndüğü, yüzünde bulunan vitiligo hastalığının ise geçmek üzere olduğu bildirildi. Azılı soyguncunun yakalanmamak için soygunlardan sonra hep iki farklı taksi kullandığı ve ilk soygunundan sonra tanınmamak için her geçen yıl kilo verdiği, ilk soygunundan yakalandığı son soyguna kadar 15 kilo verdiği ileri sürüldü.
Gasp Büro Amirliği’nde yapılan sorgulamanın ardından zanlı bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.