Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Protezi kırılan vatandaşı 3 gün sonra AKUT kurtardı

Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ekibi, Çalkara-İnhisar arasında bulunan vadide protezinin kırılması sonucu 3 gün mahsur kalan vatandaşın yardımına koştu.Edinilen bilgiye göre, arkadaşları ile birlikte Bilecik’in İnhisar ilçesi...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ekibi, Çalkara-İnhisar arasında bulunan vadide protezinin kırılması sonucu 3 gün mahsur kalan vatandaşın yardımına koştu.
Edinilen bilgiye göre, arkadaşları ile birlikte Bilecik’in İnhisar ilçesi ve Eskişehir’in Çalkara Mahallesi arasında bulunan bir vadide gezintiye çıkan ve iki ayağı protez olan vatandaş, protezinin kırılması sonucunda Makaralı Vadi bölgesinde bulunan kayalıklarda mahsur kaldı. Her iki protezi de kırılan İlhan Yıldıztepe (52), yanında bulunan 3 arkadaşının kendisini bırakıp gitmesiyle yoldan geçen köylülere sesini birkaç saat sonra duyurabildi. Sesin geldiği yere giden köylüler yaralı vatandaşın kayalıklarda mahsur kaldığını görerek Jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarmanın da ihbarı üzerine 4 kişilik Eskişehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve 9 kişilik Eskişehir AKUT ekibi kısa sürede olay yerine geldi. Yaralı vatandaş sedyeye sabitlenerek bulunduğu yerden yaklaşık 5 kilometre boyunca kayalık ve sarp arazide taşınıp İnhisar 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.
Öte yandan yaralı, arkadaşlarıyla gezintiye çıktığında yanında 1 günlük su ve yemek olduğunu, mahsur kaldığı yerde de 2 gündür aç kaldığını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.