Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Projesi İptal Edilen Dernek, Suç Duyurusunda Bulunacak

Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme Ve Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt Valiliği Proje Etüt Merkeziyle Eş Finansman Olarak Yürüttüğü, “bir Başkadır Benim Memleketim” Adlı Projenin, Bir Proje Uzmanı Tarafından Iptal Edildiği Iddiasında Bulunarak, Konuyu Yargıya Taşıyacağını Aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Projesi İptal Edilen Dernek, Suç Duyurusunda Bulunacak
Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme ve Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt Valiliği Proje Etüt Merkeziyle eş finansman olarak yürüttüğü, “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı projenin, bir proje uzmanı tarafından iptal edildiği iddiasında bulunarak, konuyu yargıya taşıyacağını aktardı.
Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme ve Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, derneğin yürüttüğü, “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı projenin iptal edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Emrah, 2015 yılında valilikçe kabul edilen ve tüm harcamalarının valilikçe belirlenen uygulama takvimi içerisinde yürütülmesine rağmen projesinin hangi gerekçeyle iptal edildiğine anlam veremediğini belirtti. Konuyu ilk etapta üst yazıyla valilik makamına aktaracağını kaydeden Emrah, “Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme Rehberlik ve Tanıtım Derneği olarak Siirt Valiliği Finansmanı ve Koordinasyonunda ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ projesi kapsamında dernek bünyesinde faaliyet yürütülmüştür. Bu faaliyetler nedeniyle yapılan harcamalara ilişkin Siirt Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi’nin hesap cetveli düzenleyerek projede olmayan piyasa ortalamasının üstünde ürün aldığı veya daha fazlası alım yapıldığı gibi gerekçelerle başkanı olduğum dernekten 13 bin 998 TL bedelin iadesi istenmiştir. Öncelikle derneğimize yöneltilen isnatlar doğru değil. Şöyle ki, proje kapsamında ve ihale şartnamesine uygun alınan ürünlerin kaliteli ve markalı ürünler olarak alınmıştır. Proje kısmen eş finansman desteği ile yürütülmüştür. Bu kapsamda proje dernek adına proje sorumlusu tarafından 11 bin TL ek finansman sağlanmıştır. Söz konusu projenin ihalenin ilanı sırasında alınan malzemelerin sayısı, niteliği fiyatı belirtilmiştir ve Siirt Valiliği internet sitesinde ilan edilmiş olmasına rağmen ilan süresince bu hususların dile getirilmeyip ihalenin kesinleşmesinden çok sonra ürünlerin alınıp bedelleri tarafımızca ödenekten sonra ortaya atılmıştır. Projeye ilişkin yapıldığı bilinen harcamalara ilişkin mali harcamaların artırıldığı, bu şekilde valiliğin zarara uğratıldığı gibi bir itham yapılmıştır. Projede fazla harcama yapıldığı iddiası menfaat temin edilmemesi nedeniyle bu zihniyet sahibi kişilerce yapılmıştır. Oysa dernek başkanı ve proje yürütücüsü olan eş finansman sağlayan şahsıma bu ithamın yapılması kişilik haklarıma saldırı niteliğindedir. Bu ithamların ve iddiaların yanlışlığını ortaya konması açısından söz konusu projeye ilişkin hesaplamaların bakanlıkça denetlenmesi ve Siirt Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi’nin belirttiği hesap cetveline itirazımın kabulü ile sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmasını talep ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.