Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisten miniklere altın tavsiyeler

Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında ana sınıfı öğrencilerine ’altın’ niteliğinde bilgiler verildi.İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında ana sınıfı öğrencilerine ’altın’ niteliğinde bilgiler verildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Komiser Murat Yüksek ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinden Başpolis Metin Cabbar tarafından Gazi İlkokulu Ana Sınıfı öğrencilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgi aktarıldı. Polisin can ve mal güvenliğini koruyan bir kurum olduğunu söyleyen Asayiş Büro Amiri Komiser Murat Yüksek, ana sınıfı öğrencilerine tanımadıkları kimselerin yanına gitmemeleri ve onların verecekleri hiç bir şeyi kabul etmemelerini konusunda uyarılarda bulundu.
Başpolis Metin Cabbar ise cadde ve sokaklarda bisiklet kullanmamanın tehlikeli olduğunu, bisikletlerin oyun alanı içerisinde, çocuk parklarında veya evlerin bahçelerinde kullanılması gerektiğini söyledi. Cabbar çocukları şu tavsiyelerde bulundu: "Annenizin olmadan ve onlar yanınızda olmadan sokağa çıkmayın. Tanımadığın bir kişi sizi zorla götürmek isterse ’hayır’ diyerek çevreden yardım istemek için ’imdat’ diye ses çıkartın. Tanımadığınız bir kişi size şeker veya bir şey vermeye kalkarsa sakın almayın. Evde yalnız kaldığınızda kapı zili çaldığında ’kim o’ deyip merak ederek kapıyı aralayıp bakmayın ve kesinlikle kapıyı açmayın. Eğer açarsanız o kişi içeri girer ve size zarar verebilir."
Konuşmaların ardından öğrencilere boyama kitabı ve çikolata dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.