Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisten kurban pazarında ’sahte para’ eğitimi

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik(TDP) Şubesi, kurban pazarlarındaki vatandaşları sahte paraya karşı bilinçlendirdi.İl Emniyeti TDP Şube Müdürlüğü Kurban Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince alınan güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polisten kurban pazarında ’sahte para’ eğitimi
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik(TDP) Şubesi, kurban pazarlarındaki vatandaşları sahte paraya karşı bilinçlendirdi.
İl Emniyeti TDP Şube Müdürlüğü Kurban Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince alınan güvenlik tedbirlerini paylaştı. Emniyetten yapılan açıklamada; "İlkadım ilçesinde Çatalarmut ve Kışla Mahallelerinde kurulan kurban pazar yerleri, Atakum ilçesi İncesu Mahallesi’nde kurulan kurban pazar yeri ile Canik ilçesi Dereler Mahallesi’nde kurulan kurban pazar yeri, Tekkeköy ilçesi Pınar Mahallesi’nde kurulan kurban pazar yerlerinde ve dış ilçelerimizin tamamında sahte para ve dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek için kurban satışı yapan vatandaşlarınıza yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalarda, kurban satış yerlerinde bulunan kurban satıcıları sahte paraya karşı uyarılmış, sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda bilgilendirme yapılmış, banknotlar üzerinde bulunan güvenlik özellikleri, bu özelliklerin kısaca açıklaması, sahte para ile orijinal para arasındaki farklar gerçek para üzerinden kurban satışı yapan vatandaşlarımıza ve kurban pazar yerlerinde kurbanlık almaya gelen diğer vatandaşlarımıza uygulamalı olarak gösterilmiştir. Ayrıca yapılan bu etkinlikler esnasında kurban pazar yerlerindeki kurban satışı yapan vatandaşlarımıza dolandırıcılık olayları ile ilgili şubemizce hazırlanan broşürlerden verilmiş, yine şubemizce hazırlanan dolandırıcılık konulu afişlerden vatandaşlarımızın görebileceği kurban pazar yerlerine asımı yapılmış olup, bayram süresince almış olduğumuz güvenlik tedbirleri ile toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.