Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisin dikkati 250 bin lirayı kurtardı

Elazığ’da telefonda kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak 64 yaşındaki emekli öğretmenin 250 bin lirasını dolandıran 2 kişi, polisin dikkati sayesinde kaçamadan yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polisin dikkati 250 bin lirayı kurtardı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonda kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapanlar şahıslar hakkında araştırma başlattı. Kente gelip gidenler üzerinde yoğunlaşan ekipler, bir dolandırıcılık olayı ile ilgili çalışmasını sürdürdüğü sırada Şanlıurfa’dan Elazığ’a otobüsle gelen H.K. (26) ile İ.A’yı (22) tespit etti. Şahısların şüpheli hareketlerini fark eden polis, H.K’den çantayı alan İ.A’nın taksi ile Malatya istikametine gittiğini görünce operasyon yaptı. Yapılan operasyonda şüphelilerden biri taksinin içerisinde, diğeri ise otogarda yakalandı. Yakalanan şüphelilerin çantasından kaynağı belli olmayan 250 bin lira nakit para çıktı.

BANKALAR ARAŞTIRILDI, PARANIN SAHİBİ BULUNDU
250 bin lira nakit para ile yakalanan şüphelilerin paranın kaynağını açıklayamaması üzerine polis harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, paranın sahibine ulaşmak için kentte bulunan tüm bankalarla tek tek görüşerek 1 gün içerisinde 100 bin liradan fazla nakit para çekenlerin listesini temin etti. Listede bulunan kişilere tek tek ulaşan polis, bankadan 3 gün içerisinde 620 bin lira çeken emekli kadın öğretmen P.D’ye ulaştı. P.D., kendisini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin kendisinden ilk gün 170 bin, ikinci gün 200 bin, üçüncü gün ise 250 bin lira aldığını söyleyince dolandırıldığı ortaya çıktı. Polisin yakaladığı şüphelileri gören emekli öğretmen, kendisini dolandıranları teşhis etti.

250 BİN LİRA ÖĞRETMENE GERİ VERİLDİ
Gözaltına alınan şüpheliler H.K. ve İ.A., Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Nitelikli dolandırıcılık suçundan nöbetçi mahkemeye çıkartılan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisin dikkati sayesinde ele geçirilen 250 bin lira ise emekli öğretmen P.D'ye geri verildi. Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, polis ve savcının hiçbir zaman para istemeyeceğini belirterek, vatandaşların telefonda para isteyen kişileri anında polise ihbar etmelerini ve onlara inanmalarını isteyerek uyarıda bulundu. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.