Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polise silahlı saldırı: 3 şehit, 3 yaralı

Şanlıurfa’da polislere silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada 3 polis şehit olurken 3 polis de yaralandı. Polisleri vurup kaçan zanlı ise çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 03:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polise silahlı saldırı: 3 şehit, 3 yaralı
Şanlıurfa'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde şüpheli şahsın, üst araması yapmak isteyen polise silahla saldırması sonucu 3 polis şehit oldu. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, şehirlerarası otobüs terminalinde çıkan çatışmada, 3 polisin şehit olduğunu, 3 polisin de yaralandığını, zanlının ölü ele geçirildiğini açıkladı..

Olay, gece saatlerinde Esentepe Mahallesinde bulunan Şehirlerarası Otobüs terminalinde meydana geldi.

ÖNCE 3 POLİSİ YARALAYIP KAÇTI

İddiaya göre, güven timleri tarafından üst araması yapılmak istenen ve yanında ailesi olan bir kişi, polislere üzerinde taşıdığı tabancayla ateş açtı. 3 polisin yaralandığı olaydan sonra zanlı, yaya olarak Karaköprü semtine kaçtı. Bölgeye sevk edilen özel hareket ile resmi ve sivil polisler, şüphelinin bulunduğu binanın çevresini kuşattı.

İNTİHAR ETTİ

Teslim ol çağrısına silahla karşılık veren şüpheli, 3 polis memurunu daha yaraladı. Yaşanan çatışma sırasında şüpheli üzerinde taşıdığı tabancayla başına ateş ederek intihara kalkıştı. Ağır yaralanan şüpheli kişi, hayatını kaybetti.

Yaralı polisler Mehmet Ünaldı, Hasan Hüseyin Çalışkan, Sinan Akdemir, Lokman D, Ömer Faruk K. ve Mehmet B, 112 Acil Servis ekiplerince Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan Ünaldı, Akdemir ve Çalışkan kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

6 POLİSTEN 3'Ü ŞEHİT OLDU

Şanlıurfa Valisi, Şanlıurfa otogarında üst araması yapmak isteyen polise düzenlenen saldırıda yaralanan 6 polisten 3’ünün şehit olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, polislerin kaldırıldığı hastaneye gelerek doktorlardan sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Tuna, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olayın derinlemesine araştırıldığını vurgulayan Tuna, "Otogarda arkadaşlarımızın normal arama tarama faaliyeti esnasında karşılarına bir aile geliyor. Annesi, kız kardeşiyle beraber genç bir delikanlı aranmak istemiyor ve o anda emekli uzman çavuş olan babasının silahını habersiz almış, üzerinde onu taşıyan bir şahıs, ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan ve tedavi gören 17 yaşındaki bir genç orada ateş ederek, 3 polisimizi yaralıyor ve daha sonra kaçıyor" diye konuştu.

Yaralı polislerden 3'ünün hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadığını vurgulayan Tuna, "Maalesef o 3 polisimiz belli aralıklarla şehit oldu, kurtaramadık. 3 yaralı arkadaşımız da tedavi ediliyor. Onlarda sıkıntı yok. Şu anda 3 şehidimiz, 3 yaralımız var saldırgan da ölü olarak ele geçirildi. Üzgünüz terörle alakası olmayan bir hadise. Tabii asayiş olayında 3 değerli arkadaşımızı kaybetmek bizi derinden üzmüştür. Milletimizin başı sağolsun." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.