Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis-vatandaş İşbirliği Dolandırıcıyı Yakalattı

İzmir’de telefon dolandırıcısı bu defa sert kayaya çarptı. Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı, ağına düşürmek istediği F.T.B.’nin tuzağına düştü. F.T.B. isimli vatandaş gerçek polise giderek durumu anlatınca, dolandırıcı...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de telefon dolandırıcısı bu defa sert kayaya çarptı. Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı, ağına düşürmek istediği F.T.B.’nin tuzağına düştü. F.T.B. isimli vatandaş gerçek polise giderek durumu anlatınca, dolandırıcı İ.Y suç üstü yakalandı.
Geçtiğimiz 15 Haziran günü, Karşıyaka Polis Merkezi Amirliği’ne gelen F.T.B.(53), kendisini polis olarak tanıtan şahısla telefonla görüştüğünü ve altınlarını istediğini söyledi. Bunun üzerine polis, dolandırıcıya karşı kendileriyle iş birliği yapması için F.T.B.’den destek istedi. Dolandırılmak istenen vatandaş, kendisini yine arayan sahte polislere inanmış gibi yaparak onların istediği yönde hareket etmeye devam etti. Bu arada Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de kendileriye işbirliği yapan F.T.B. isimli vatandaşı adım adım izledi. Son olarak dolandırıcıların yönlendirmesi ile F.T.B. kuyumcuya girip para süsü verilmiş bir poşeti alarak, Karşıyaka ilçesinde bulunan bir çöp konteynırının altına bıraktırdı. F.T.B.’yi takip eden şüpheli İ.Y.(22) isimli şahıs, poşeti alıp uzaklaşmaya başladığı sırada polis ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen İ.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.