Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis İle Çocuk Ele Ele Hayat Kurtardı

Adana’da girdiği DSİ’ye ait sulama kanalında sürüklenen bir çocuk, devriye ekiplerince can simidi atılarak suya giren başka bir çocuğun yardımıyla kurtarıldı. Polisin yaptığı kalp masajı ve suni teneffüsle hayata dönen çocuk, hastaneye...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da girdiği DSİ’ye ait sulama kanalında sürüklenen bir çocuk, devriye ekiplerince can simidi atılarak suya giren başka bir çocuğun yardımıyla kurtarıldı. Polisin yaptığı kalp masajı ve suni teneffüsle hayata dönen çocuk, hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesi, Levent Mahallesi’nde meydana gelen olayda 13 yaşındaki Civan Abdi, serinlemek için DSİ’ye ait sulama kanalına girdi. Ancak bir süre sonra yorulan Abdi suya batıp çıkmaya başladı. Su yutan çocuk kendinden geçti. Bu arada devriye görevi yapan Köprübaşı Polis Merkezi’nde görevli ekipler, kanalda su yüzeyinde hareketsiz halde sürüklenen çocuğu fark etti. Önce çocuğa seslenen polis ardından araçtaki can simidini çocuğa attı. Ancak çocuk kendinde olmadığı için can simidini tutamadı.
Bu arada sesleri duyan 14 yaşındaki Hasan Özen hemen sulama kanalına atlayarak polislere yardımcı oldu. Suda sürüklenen Civan Abdi’yi tutan çocuk, can simidini başından geçirip polislerin çocuğu çekmesini sağladı.
Karaya çıkarıldıktan sonra nefes alıp vermediği ve kalp atışı olmadığı belirlenen çocuğa Mehmet Emin isimli polis memuru suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Müdahalenin ardından kendine gelmeye başlayan çocuk olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.
Çocuğu sudan çıkaran Hasan Özen, polisin can simidi ile bir kişiyi kurtarmaya çalıştığını gördüğünü hemen kendisi de suya atlayarak yardımcı olduğunu ve çocuğu kurtardıklarını anlattı. Vatandaşlar da polise çocuğu kurtardıkları için teşekkür etti. Polis ile Hasan Özen bir araya gelerek hayat kurtardıkları için mutluluk pozu verdiler. Hastaneye kaldırılan çocuğun ise hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.