Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis havai fişek yasak denetimini sıkı tutuyor

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Eskişehir Valiliği’nin “Piroteknik Maddelerin Satış Kullanımı Hakkındaki Kararı” ile yasaklanan havai fişek denetimi kapsamında 2 kişiye adli işlem yaptı.Eskişehir Valiliği,...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Eskişehir Valiliği’nin “Piroteknik Maddelerin Satış Kullanımı Hakkındaki Kararı” ile yasaklanan havai fişek denetimi kapsamında 2 kişiye adli işlem yaptı.
Eskişehir Valiliği, yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle can ve mal kayıplarına neden olabileceği gibi bu maddelerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımından ötürü toplumda korku, heyecan ve panik yaşanabileceği için havai fişek olarak tabir edilen piroteknik maddelerin karara aykırı kullanımı yasaklanmıştı.
Evlilik teklif eden arkadaşı yüzünden ceza yedi
Kararın ardından denetimlerini sürdüren polis ekipleri, düğünlerin ve etkinliklerin yapıldığı adreslerde izinsiz havai fişek kullanıldığında, sorumlular hakkında 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununa Muhalefet suçundan gerekli adli ve idari işlemler yapılıyor. Bu kapsamda Ertuğrulgazi mahallesi Kıraç sokakta bulunan bir parktan ihbar alan ekipler, olay yerinde H.H.İ. (30) isimli şahsın havai fişek attığını tespit etti. Arkadaşının evlilik teklifi programı için havai fişek attığını belirten H.H.İ.’ye adli işlem yapılarak idari para cezası uygulandı.
Yasaktan haberi olmaması kurtarmadı
Öte yandan Hoşnudiye mahallesi Doğruer sokakta bulunan bir düğün salonunun karşısından havai fişek atıldığı ihbarını alan polis ekipleri, kısa sürede olay yerine gitti. Düğün salonu yetkilisi D.S. ile görüşen polis ekipleri, havai fişekleri eleman olduğu öğrenilen S.G. (31)’nin attırdığını öğrendi. S.G. yasaktan haberi olmadığı için havai fişek attırdığını söylemesi üzerine polis ekipleri S.G.’ye adli işlem yapılarak idari para cezası uyguladı.
Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, il merkezinde bulunan salonlarda ve mahallelerde düğün töreni ve diğer etkinlikleri yapmak isteyenlere gerekli tebliğler yaparak düğün adreslerini sık sık kontrol ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.