Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis 3 hırsızı aylar süren takip sonucu Ankara’da yakaladı

Ankara’dan geldikleri Samsun’da kapı kilitlerinin göbeklerini kırıp girdikleri evden para ve ziynet eşyası çalan 1’i kadın 3 hırsız, polisin güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak aylar süren takibi sonucu Ankara’da yakalandılar.Samsun’un...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’dan geldikleri Samsun’da kapı kilitlerinin göbeklerini kırıp girdikleri evden para ve ziynet eşyası çalan 1’i kadın 3 hırsız, polisin güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak aylar süren takibi sonucu Ankara’da yakalandılar.
Samsun’un İlkadım ilçesi Unkapanı Mahallesi’nde yaklaşık 4 ay önce Semanur T.’nin (76) evinin kapısının göbek kilidini kıran hırsızlar evden 7 bin lira para, 1 adet 51 gramlık kalın altın bilezik, 2 adet altın künye ve 3 adet altın yüzük çaldılar. Aynı gün Kökçüoğlu Mahallesi’nde Serkan K. (36) ve Bahattin K.’ye (31) ait 2 ayrı evin kapı kilitlerinin göbekleri kırılarak içeri giren hırsızlar bir şey çalamadan ayrıldılar. Her 3 olay da polise haber verildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, çok sayıda işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak önce 1’i kadın 3 hırsızın kimlik tespitine çalıştı. Hırsızlık Bürosu ekipleri aynı gün kuyumcuların da kamera kayıtlarını inceleyerek sokak üzerinden elde ettikleri görüntüler ile kuyumculardan elde ettikleri görüntüleri karşılaştırdılar. Bir kuyumcudaki görüntülerin altın hırsızlarına ait olduğu ve kuyumcuda altınları bozdurdukları belirlendi. Aylar süren takip sonucu hırsızlık olayına karıştığı ileri sürülen Hatice K. (24) adlı kadın ile İsmet G.(27) ve Kemal T. (32) Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından Ankara’da yakalanarak gözaltına alındılar. Yapılan araştırma sonucu gözaltına alınan hırsızlardan Kemal T.’nin Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 20 ayrı suçtan arandığı ve aynı zamanda cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Kemal T. Ankara polisine teslim edildi. Samsun’a getirilen Hatice K. ile İsmet G. ise sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildiler. Ankara polisine teslim edilen Kemal T.’nin de Samsun’daki hırsızlık dosyasında olayın şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.