Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Plakasız Motosikletle Protestoya Geldiler, Ceza Yediler

Antalya’da bir grup genç, son günlerde artan terör olaylarını protesto etti. Protestoya plakasız motosikletle katılıp çevreye rahatsızlık veren gençlere ise trafik polisi tarafından cezai işlem uygulandı.Terör eylemlerine tepki göstermek...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da bir grup genç, son günlerde artan terör olaylarını protesto etti. Protestoya plakasız motosikletle katılıp çevreye rahatsızlık veren gençlere ise trafik polisi tarafından cezai işlem uygulandı.
Terör eylemlerine tepki göstermek için sosyal medya üzerinden bir araya gelen yaklaşık 60 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Muratpaşa Cami karşısında toplandı. Sloganlarla yürüyüşe geçen grubun, kalabalığın yoğun olarak bulunduğu Kazım Özel Caddesi’ne (Kapalıyol) girmesine polis tarafından izin verilmedi. Grubun, girmeye ısrar etmesi üzerine polisle aralarında kısa süreli tartışma çıktı. Gençler, HDP’lilerin yürümesine izin verildiğini kendilerine, yasak getirildiğini savundu. Grup, polisin gösterdiği Hasan Subaşı Caddesi bisiklet yolundan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" gibi sloganları atan gençlere, vatandaşlar da destek verdi. Grubun içindeki bazı gençlerin mavi bere takması dikkat çekti. Gençler, Atatürk Anıtı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu. Yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcak havada yürüyüş yapan gençler, ardından gölge alana geçti. Bir süre sonra gruba, aralarında plakaları da bulunmayan 10 motosikletli genç katıldı. Açık egzozla meydanda gürültü yapıp, plakasız şekilde trafiğe çıkmak isteyen motosikletli gençler, trafik polisleri tarafından durduruldu. Trafik polisleri bazı motosikletlerin kontak anahtarını alırken, bazılarını direksiyonundan tuttu. Gençlerin motosikletleri vermek istememesi üzerine araya Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer girdi.
Gencer, plakasız motosikletlerin trafiğe çıkmasının yasak olduğunu belirterek, cezai işlem uygulanacağını söyledi. Gençler, bir süre polise dirense de motosiklet sahipleri ceza yemekten kurtulamadı.
Bir süre daha ellerindeki bayraklarla slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.