Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK’nın kaçırdığı muhtarın ölü bulunması

Bitlis’in Mutki ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Bölüklü köyü muhtarı Salih Güven’in kafasının arkasından uzun namlulu silahla vurularak öldürüldüğü bildirildi.Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 25 Eylül’de...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis’in Mutki ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Bölüklü köyü muhtarı Salih Güven’in kafasının arkasından uzun namlulu silahla vurularak öldürüldüğü bildirildi.
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 25 Eylül’de 10 kişilik bölücü terör örgütü mensubu tarafından Bölüklü köyü Topağaç mezrasında ikamet eden Bölüklü köyü muhtarı Salih Güven’in kaçırıldığı hatırlatıldı. Kaçırılan muhtar Güven’in kurtarılabilmesi amacıyla 2-5 Ekim tarihlerinde Bölüklü köyü ile Sarıtaş köyü arasındaki bölgeye, 8-11 Ekim tarihlerinde Oymapınar köyü kırsalına, 14-15 Ekim tarihlerinde Sarıtaş köyü kırsal alanına, 19-22 Ekim tarihlerinde Bölüklü koyü ile Sarıtaş köyü arasındaki bölgeye operasyonların düzenlendiği belirtilen açıklamada, "2-3 Kasım tarihlerinde Hizan ilçesi Ekinli köyüne operasyon planlanmış ve bu köyde örgüte müzahir 2 şahsın, yine aynı tarihlerde Yolbilen köyüne operasyon planlanmış ve bu köyde de örgüte müzahir bir şahsın ev araması yapılmıştır. 4-5 Kasım tarihinde ilçenin Horozdere köyü Nanivan bölgesine operasyon planlanmış ve bu bölgede örgüte müzahir bir şahsın ev ile hayvan ahırlarında arama yapılmıştır. 8-9 Kasım tarihlerinde Hizan’a bağlı Aladana köyüne operasyon planlanmış ve bu köyde örgüte müzahir bir şahsın ev araması yapılmıştır. Yapılan operasyon ve ev aramalarında muhtar Salih Güven’e ulaşılamamıştır” denildi.
Dün akşam saat 22.00 sıralarında Hizan-Bahçesaray karayolunun 800 metre kuzeyindeki Akşar köyü yolu üzerinde bulunan Hametan mevkisinde yol üzerinde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunduğu ihbarının alındığı ifade edilen açıklamada, “Alınan tedbirler neticesinde cesede 9 Kasım’da 06.00 sıralarında ulaşıldı. Adli işlemler için Hizan Devlet Hastanesine getirilen ve muayenesi sırasında cesedin Salih Güven’e ait olduğu akrabaları tarafından teşhis edildi. İlk belirlemelere göre, şahsın kafasının arka kısmından tek el atım yapılarak uzun namlulu silahla vurulmak suretiyle öldürüldüğü tespit edilmiştir. Ceset ölü muayenesinin ardından klasik otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir. Olay adli ve mülki makamlara bildirilmiş olup, soruşturmaya devam edilmektedir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.