Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK’nın İzmir’deki gençlik yapılanmasına operasyon

İzmir’de terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin il teşkilatlanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Menemen ve Bayraklı’da terör örgütü PKK lehine yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin il teşkilatlanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Menemen ve Bayraklı’da terör örgütü PKK lehine yapılan eylem içerisinde yer aldıkları, bu eylemleri tertip ettikleri, eylemler esnasında güvenlik güçlerine ve kamu binalarına saldırı yaptıkları ileri sürüldü.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Çarşamba günü saat 05.30 sıralarında Menemen, Bayraklı, Buca, Gaziemir, Narlıdere ilçelerinde eş zamanlı olarak toplam 15 adrese operasyon yapmıştı. Yapılan operasyonda terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin İzmir il yapılanması içerisinde yer alan 11 şahıs yakalanırken, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital veri, kuru sıkıdan bozma tabanca ve av tüfeği ele geçirilmişti. Bir gün sonra yapılan operasyonun devamında, Menemen ilçesinde 2 şüpheli daha gözaltına alınmıştı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 7 aydır teknik ve fiziki takip yaptığı şüphelilerin, Menemen ve Bayraklı’da terör örgütü lehine yapılan eylem içerisinde yer aldıkları, bu eylemleri tertip ettikleri, eylemler esnasında güvenlik güçlerine ve kamu binalarına yönelik taş, sopa, molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı (EYP) ile saldırı yaptıkları ileri sürüldü. Şüphelilerin; eylemleri yönlendirdiği, örgüte eleman kazandırdığı, mahalledeki bazı gençleri "öz yönetim" vaadiyle kandırarak Cizre’ye götürdükleri anlaşıldı.Güvenlik güçlerinin operasyon başlatması üzerine kaçarak İzmir’e geldikleri, zanlıların ilçeye götürdüğü 15 örgüt mensubunun ise operasyonda etkisiz hale getirildiği iddia edildi. Emniyetteki sorgulamalarının ardından 13 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.