Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK Muhalifi Derneğe ‘PKK Propagandası Yapma’ Davası

Diyarbakır’da PKK’ya muhalif olan bir derneğin 4 üyesine terör örgütü propagandası yapmak suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı.Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği (TEVGER), geçtiğimiz yıl Suriye’deki...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da PKK’ya muhalif olan bir derneğin 4 üyesine terör örgütü propagandası yapmak suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı.
Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği (TEVGER), geçtiğimiz yıl Suriye’deki kantonlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kantonların eleştirildiği basın açıklamasına ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, 4 kişi hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.
İddianamenin kabulünün ardından Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların yargılanmasına başlandı. Duruşmaya sanıklar R.Ç. ve V.Y. ile avukatları katıldı. Duruşmada Kürtçe ifade veren R.Ç., 2013 yılında kurulan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği’nin üyesi olduğunu belirterek, olay günü Kobane’nin IŞİD’den kurtarılmasını kutladıklarını söyledi. Bu nedenle toplandıklarını kaydeden R.Ç., “Yine bu nedenle açıklama yapıldı. Ben de bu sırada yaşasın Kürdistan diye slogan attım. Bunun dışında slogan atmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.
Diğer sanık V.Y. ise, TEVGER’in üyesi olduğunu ifade ederek, “Basın açıklamasında yaşasın Kürdistan, yaşasın bağımsızlık diye slogan attım. Ben de sloganlara eşlik ettim. Suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuştu.
Sanıkların avukatı ise müvekkillerinin durduğu nokta ile PKK arasında zıtlık olduğunu vurgulayarak, “Bu siyasi bir davadır. Bu eylemde herhangi bir PKK propagandası yoktur. Zaten bu derneği durduğu nokta PKK ile taban tabana zıttır. Bunlar bağımsızlığı savunuyor. Aynı zamanda PYD’nin Suriye’de ilan ettiği kantonları protesto etmektedirler. Bugün Irak Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlığı konuşulmaktadır. Bu duruma yine PKK karşı çıkmaktadır. Dolayısıyla ortada bir propaganda suçu yoktur” dedi.
Alınan ifadelerin ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.