Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK, eylemlerini gündüze aldı

PKK terör örgütü, daha önce ağırlıklı olarak gece düzenledikleri saldırıları son zamanlarda gündüze aldı. Yetkililer, terör örgütünün eylem değişikliğine gittiğini ve polis ile vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalıştığını...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK terör örgütü, daha önce ağırlıklı olarak gece düzenledikleri saldırıları son zamanlarda gündüze aldı. Yetkililer, terör örgütünün eylem değişikliğine gittiğini ve polis ile vatandaşı karşı karşıya getirmeye çalıştığını iddia etti. Yetkililer, telsiz konuşmalarında da benzer ifadelere yer verildiğini belirterek, PKK’nın militanlarına "saldırı sırasında sivil vatandaşların zarar görmesinden çekinmeyin" anonsları geçtiği duyuruldu.
Dün öğlen saatlerinde İpekyolu ilçene bağlı Hacıbekir Mahallesi’ndeki Bayırlı, Cihan, Hisar ve Esentepe sokaklar üzerinde yüzlerini bez parçasıyla kapatan şahıslar tarafından vatandaşın aracının yakılması suretiyle yollar kapatılmak istenmişti. Bunun üzerine söz konusu bölgeye gelen güvenlik güçlerine, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştu. Olaylar büyüyünce polis bünyesindeki zırhlı araçlara takviye amaçlı olarak 6. Hudut Alay Komutanlığı’nda görevli kobra tipi araçlar gönderilmişti. PKK’ya karşı asker - polis omuz omuza müdahale edip, yol üzerindeki barikatlar kaldırılırken, Bayırlı 1. Sokak üzerinde bulunan askeri kobra tipi araca zırh delici silahla saldırıda bulunulmuştu. Hain saldırıda 1 askeri şehit olmuş, 2 askeri ise yaralanmıştı.
Polisin, vatandaşların zarar görmemesi için sokak ve caddeleri insanlardan boşaltarak müdahale etmeye çalışmıştı. Dün yaşanan olaylarda, yaralanan 3 PKK’lının diğerleri tarafından kaçırılırken, bölgede 3 adet patlamamış roket başlığı bulundu. Kaçan PKK’lıların yakalanması için operasyon devam ediyor.
Dün olaylar sırasın ayrıca PKK’lıların patlattığı el yapımı patlayıcı sonucu 1 sivil vatandaş şarapnel parçalarıyla hayatını kaybederken, 1 çocukta yaralanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.