Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pişman olan hırsızlar çaldıkları bilgisayarları cami avlusuna bıraktı

Didim Merkez Camii bünyesindeki Kuran kursunda kullanılan 3 adet diz üstü bilgisayarı çalan hırsızlar, olaydan iki gün sonra bilgisayarların 2’sini cami avlusuna geri bıraktı. Hırsızlar bıraktıkları 2 bilgisayarın üzerine de “Hata yaptık;...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Didim Merkez Camii bünyesindeki Kuran kursunda kullanılan 3 adet diz üstü bilgisayarı çalan hırsızlar, olaydan iki gün sonra bilgisayarların 2’sini cami avlusuna geri bıraktı. Hırsızlar bıraktıkları 2 bilgisayarın üzerine de “Hata yaptık; özür dileriz. 2’sini getirdik 3.’sünü de yakın zamanda getireceğiz” diye not yazdılar.
Didim Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan ve ilçenin en büyük camisi olan Merkez Cami bünyesindeki Kuran kursuna giren 2 hırsız, 4-6 yaş grubu kurs öğrencilerinin kullandığı 3 adet diz üstü bilgisayarı alıp ortadan kaybolmuştu. Olaydan sonra hırsızların bulunup yakalanması için basında güvenlik kamerası görüntülerinin paylaşılması ve sosyal medyadan gelen büyük tepkilerin ardından hırsızlar dün gece camiye gelerek güvenlik kameralarına yakalanmadan çaldıkları diz üstü bilgisayarlardan 2’sini cami şadırvanının önüne bırakıp kaçtı.
Durumu fark eden cami cemaati cami imamı Mehmet Beyaz’ı bilgilendirirken, polise de haber verildi. 2 adet bilgisayar incelemenin ardından cami imamına teslim edilirken bilgisayarların üzerine hırsızların not bıraktıkları öğrenildi. Hırsızlar tarafından bırakılan notta “Hata yaptık; özür dileriz. 2’sini getirdik 3.’sünü de yakın zamanda getireceğiz” notu olduğu belirtildi.
Kayıplara karışan hırsızların bulunması için Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürürken, cami cemaati de çalınan bilgisayarlardan ikisinin geri getirilmesi ve yapılan yanlıştan geri dönülmesi noktasında duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
(HÇ-İK-HA-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.