Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pilot Yüzbaşı Murat Eren’den yeniden yargılanma talebi

"Atabeyler" davasında 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, yeni delil ve olgular doğrultusunda yargılanmanın yenilenmesi ve infazın durdurulması için yeniden yargılanma talebinde bulundu. Askeri Yargıtay...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Atabeyler" davasında 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, yeni delil ve olgular doğrultusunda yargılanmanın yenilenmesi ve infazın durdurulması için yeniden yargılanma talebinde bulundu. Askeri Yargıtay Başkanlığı’na sunulan başvuru dilekçesinde Eren’i yargılayan ve mahkum eden askeri hakimlerin 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında tutuklandığı belirtildi.
Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli eski Kurmay Kıdemli Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren,  "Atabeyler" davasında aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezasının infazı için bulunduğu Kartal Cezaevi’nden, yeni delil ve olgular doğrultusunda yargılanmanın yenilenmesi ve infazın durdurulması için Askeri Yargıtay Başkanlığı’na başvurdu.
Eren’in avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla, Askeri Yargıtay Başkanlığı’na gönderilmek üzere Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’ne sunulan infazın durdurulması talepli dilekçede, yargılama süreci anlatıldı.
Dilekçede, Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarınca suç uydurmak amacıyla üretilmiş sahte dijital medyalarla suçlandığı iddia edildi.
Dilekçede, “Yargılama sırasında ‘kasten’ dijital delillerin hukuka uygunluk denetimi yapılmamış, delillere ilişkin manipülasyon ve sahtecilik iddiaları araştırılmaksızın müvekkilimizin 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi.
2006 - 2014 yılları arasında FETÖ/PDY üyeleri tarafından, yoğun şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik itibarsızlaştırma ve tasfiyeye yönelik hukuka aykırı yargılama süreçleri başlatıldığı ifade edilen dilekçede, Murat Eren’in kamuoyunda "Atabeyler Davası" olarak bilinen soruşturma kapsamında bu sürece dahil edildiği anlatıldı.
Dilekçede, “Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’nin mahkumiyet kararı veren askeri hakimlerin tarafsızlıklarını ve bağımsızlıklarını tamamıyla kaybettikleri açık olmakla bu durum, yargılamanın yenilenmesi sebebidir. Müvekkilimizden ve Yunis Akkaya’dan el konulan dijital medyaların sahte/manipülatif niteliğe sahip olduğu dosyada yer alan bilirkişi raporu yanında, adli bilişim mühendisi Tuncay Beşikçi, adli bilişim uzmanı Koray Peksayar ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılan incelemelerle tespit edilmiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY ana iddianamesinde, müvekkilimizin yargılandığı ’Atabeyler Davası’nın TSK mensuplarının tasfiyesini amaçlayan hukuka aykırı bir yargılama süreci olduğu değerlendirmesinde bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.
Askeri hakim ve savcılar ‘darbe girişimi’ soruşturmasında tutuklandı
Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi dosyasında bilirkişilik yapan Erhan Sakallı’nın ve askeri savcıların, FETÖ/PDY üyeleri tarafından baskı altına alındıklarına ilişkin somut deliller bulunduğu aktarılan dilekçede, “Müvekkilimizin yargılandığı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’nde görevli askeri hakimler, darbe teşebbüsüne iştirak ettikleri ve FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanmış ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından açığa alınmıştır. Soruşturma aşamasında görev alan polisler hakkındaki şikayetimiz üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada hukuka aykırı işlemler gerçekleştirildiği tespitine dayanan Müfettiş Raporu dava dosyasına da gönderilmiştir” denildi.
Ne olmuştu?
Murat Eren, 2006 yılında ’Atabeyler Çetesi’nin lideri olarak gösterilerek, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi ve darbe teşebbüsü ile suçlanmıştı. Eren, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli iki yüzbaşı ve iki astsubayın da aralarında bulunduğu 11 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Bu suçlardan beraat eden Eren, “İzinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eren, ayrıca Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde yargılandığı davada, “gizli belge bulundurma” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. TSK’dan atılan ve 3 ay 22 gün tutuklu yargılanan Eren, cezasının onanmasının ardından 2013’te tekrar hapse girmişti. Eren yaklaşık 4 yıldır cezaevinde tutuklu bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.