Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pensilvanya’yı ziyaret eden eski Rektör Pakdemirli de gözaltında

Eski Başbakan Yardımcılarından merhum Ekrem Pakdemirli’nin oğlu olan Manisa Celal Bayar Üniversitesinin eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli FETÖ Soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Pakdemirli’nin yeniden rektör seçilmemesindeki...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Başbakan Yardımcılarından merhum Ekrem Pakdemirli’nin oğlu olan Manisa Celal Bayar Üniversitesinin eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli FETÖ Soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Pakdemirli’nin yeniden rektör seçilmemesindeki en önemli nedenlerin başında Pensilvanya’ya yaptığı ziyaret gösterilmişti.
Anavatan Partisi döneminin önemli siyasetçilerinden olan, eski başbakan yardımcılarından merhum Ekrem Pakdemirli’nin oğlu Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, darbe girişiminin ardından, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Daha önce kurumla ilişiği kesilen Prof. Dr Pakdemirli’nin dışında, aynı üniversitede görev yaparken daha önce görevden uzaklaştırılan 19 öğretim üyesinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Pakdemirli’nin de aralarında bulunduğu toplam 20 kişi Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Pensilvanya ziyareti
Son rektörlük seçimlerinde akademisyenlerden en fazla oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tercih edilmeyen Mehmet Pakdemirli’nin yeniden rektör seçilememesindeki sebebin Pensilvanya’ya yaptığı ziyaret gösterilmiş, Pakdemirli ise sadece akademik ziyaret için Pensilvanya’ya gittiğini Fetullah Gülen’le görüşmediğini iddia etmişti.
Mehmet Pakdemirli’nin darbe girişiminden sonra twitter hesabından yaptığı paylaşımlar da dikkat çekici. Pakdemirli’nin bu mesajlarında, "Vekilim şanı yüce olan Allah’tır. O ne güzel vekildir.”, “Dost istersen Allah yeter. O dost ise herkes düşmanın olsa önemi yok.”, “Ülkem için kim engellerse engellesin, şartlar ne kadar ağır olursa olsun çalışmaya azimliyim. Bugün yurtdışı dergiye makale yolladım.”, “Şubat soğuklarında beni ısıtan Rabbim ister ve dilerse temmuz sıcaklarında da ferahlatır.”, “Ondan başka güç ve kudret tanımıyorum”, “İnsanlara merhamet etmeyen kimseye de Allah merhamet etmez”, “Sabret! Çünkü, Allah iyilik edenlerin mükafatını zayi etmez” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.