Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patlamanın Yaşandığı Dairede Yunanistan Konsolosluğu Çalışanının Yaşadığı Ortaya Çıktı

Beyoğlu Cihangir’de sabah saatlerinde bir binanın 5’inci katında meydana gelen patlamada bir kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Patlamanın meydana geldiği dairede, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli Katerina Helikopolou’nun...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Patlamanın Yaşandığı Dairede Yunanistan Konsolosluğu Çalışanının Yaşadığı Ortaya Çıktı
Beyoğlu Cihangir’de sabah saatlerinde bir binanın 5’inci katında meydana gelen patlamada bir kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Patlamanın meydana geldiği dairede, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli Katerina Helikopolou’nun yaşadığı öğrenildi.
Olay, sabah saatlerinde Beyoğlu Cihangir Mahallesi Firuzağa Meydanı Defterdar Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğunda görevli 50 yaşındaki Katerina Helikopolou’nun kaldığı dairede doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı tahmin edilen şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle dairenin duvarları molozlar halinde aşağıya döküldü. Binanın önünde park halindeki ticari taksinin içinde bulunan 30 yaşındaki Veysel Bulut molozların altında kaldı.
Patlamayı duyan vatandaşlar ise sağlık, itfaiye ve polis ekiplerini arayarak ihbarda bulundu. Patlamanın olduğu yere gelen sağlık ekipleri itfaiye ekiplerinin yardımıyla Veysel Bulut’u sıkıştığı yerden kurtardı. Ambulansa alınan yaralı, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
BİNANIN YANINDA ÇAY İÇEN 75 YAŞINDAKİ SİMİTÇİNİN CESEDİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SIRASINDA BULUNDU
Binadan çevreye düşen molozları kaldıran ekipler, bir cesetle karşılaştı. Cesedin Cihangir’de tanınan simitçi dört çocuk babası 75 yaşındaki Feridun Yükseltürk’e ait olduğu ortaya çıktı. Yükseltürk, tezgahını yolun karşısındaki kaldırıma bırakarak çay ocağında oturduğu sırada patlamanın meydana geldiği ve aşağı düşen molozların altında kaldığı öğrenildi. Yükseltürk’ün olay yerine gelen eşi ve oğlu da gözyaşlarına boğuldu. 75 yaşındaki simitçiden geriye, simit tezgahı kaldı.
YUNANİSTAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU ÇALIŞANININ İZMİR’E TATİLE GİTMESİ HAYATINI KURTARDI
Patlamanın meydana geldiği dairede Yunanistan İstanbul Konsolosluğunda görevli 50 yaşındaki Katerina Helikoplou’nun ikamet ettiği öğrenildi. Patlamanın ardından yapılan incelemelerde ekipler, Katerina Helikopolou’nun iki günlüğüne İzmir’e gittiği bilgisine ulaştı. Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Olayı soruşturan polis, ilk incelemelere göre patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu ihtimali üzerinde duruyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.