Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parkta tecavüz davası

Mersin’de komşusunun 13 yaşındaki erkek çocuğuna parkta tecavüz etmeye kalkıştığı iddia edilen şahıs, ilk kez hakim karşısına çıktı.20 Eylül 2016 tarihinde akşam saatlerinde Atatürk Parkı’nda vatandaşlar çalılıkların arasında...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de komşusunun 13 yaşındaki erkek çocuğuna parkta tecavüz etmeye kalkıştığı iddia edilen şahıs, ilk kez hakim karşısına çıktı.
20 Eylül 2016 tarihinde akşam saatlerinde Atatürk Parkı’nda vatandaşlar çalılıkların arasında erkek çocuğu A.D.’ye (13) tecavüz etmeye çalışan A.K.’yı (43) suçüstü yakaladı. Linç edilmek istenen A.K. pantolonunu çekip kaçmak isterken, ihbar üzenine olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi. İlk eşinden 16 yaşında bir kızı olan ve ikinci evliliğini yaptığı öğrenilen A.K. gözaltına alındı. Özel güvenlik elemanı olan A.K, ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Suçlamayı kabul etmeyen A.K., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
A.K.’nin ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşma öncesi Mersin Kadın Platformu üyeleri, çocuğun ailesinin de katılımıyla olayı protesto etti. Mersin Adliyesi önünde grup adına açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, son zamanlarda çocuğa yönelik cinsel istismarlarda bir artış olduğunu söyledi. Bunun üzerine Mersin Kadın Platformu’nun çocuk istismarlarına karşı ’Kırmızı Balon’ kampanyası başlattığını belirten Mutlu, "Bu kampanya kentte karşılık buldu ve o yüzden kıymetli, değerli bir çalışma. Bu çalışmayı yürüten herkese teşekkür ediyoruz. Çünkü son zamanlarda kadına yönelik şiddette artış olduğu gibi çocuğa yönelik cinsel istismarda da çok ciddi bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Bu hem Türkiye’deki verilerde görülüyor hem de Mersin’de son zamanlarda çocuğa yönelik istismar konusunda çok büyük artış olduğunu gördük. Bugün de Mersin’de bir erkek çocuğunun bir erkek tarafından cinsel istismara uğrama davasının ilk duruşması için buradayız. Bizler Mersinli kadınlar olarak her birimiz farklı meslek grubundan, ayrı kültürlerden, ayrı etnik gruplardan olmamıza rağmen şunu görüyor ve biliyoruz. Türkiye’de erkek egemen duruş hem kadına hem çocuğa karşı taciz, tecavüz ve cinsel istismar olarak her gün karşımıza çıkıyor" dedi.
Çocuğa yönelik cinsel istismarı erkeğin bir hastalığı olarak görmediklerini vurgulayan Mutlu, "Çünkü bu bir hastalık değildir. Erkeği, genci ve yaşlısı, kendine insanım diyen her bireyin bu vahşete dur demesi gerekiyor. Çünkü biz bunu bir vahşet olarak görüyoruz. Çocuklar korumasızdır, savunmasızdır ve korunmaya muhtaçtırlar. Biz de yerelimizde Mersin’de bu duyarlılığı yükseltmek için bir aradayız. Bugün de davayı takip edeceğiz. Aile yanımızda olduğu için onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu ve buna benzer tüm davaların hukuksal, psikolojik her türlü dayanışmasını göstereceğiz. Bu tür suçları işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Çünkü bu bir insanlık suçudur ve insanlık ayıbıdır. Çocuğa dönük istismar konusunda şimdi olduğu gibi, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çok güçlü bir şekilde dayanışmamızı büyüteceğiz" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından kadınlar, aileyle birlikte duruşmayı takip etmek için adliyeye girdi. Mahkeme, A.K’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 10 Kasım 2016 tarihine erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.