Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paralel Yapı Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Adliye’de

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kişi Çorlu Adliyesi’ne sevk edildi. Polis ekipleri, içinde şüpheliler hakkında hazırlanan tahkikat...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kişi Çorlu Adliyesi’ne sevk edildi. Polis ekipleri, içinde şüpheliler hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ve toplanan delillerin bulunduğu öğrenilen koliyi güçlükle adliye binasına taşıdı.
20 kişinin gözaltına alındığı operasyon ile ilgili Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz tarafından yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca, paralel devlet yapılanması adı altında FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik yaklaşık bir yıldır yürütülen soruşturma kapsamında 10 Mart 2016 tarihinde Özel Ergene Eğitim Hizmetleri A.Ş. ve bünyesindeki okul ve yurtlara kayyım atandığı, soruşturmanın geldiği aşama itibariyle 17 Haziran 2016 tarihinde Silahlı Suç Örgütüne Üye Olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Yasaya muhalafet, Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Yoluyla Dolandırıcılık suçlarından aralarında Tekirdağ il imamı, Çorlu ilçe imamı ve muhasebe sorumluları ile okul müdürlerinin de bulunduğu 37 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca arama, el koyma ve gözaltı kararı verildiği, 20 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin aranmasına devam edildiği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur" denilmişti.
Çorlu’da gözaltına alınan ve sağlık kontrollerinin ardından ifadelerine başvurulmak üzere Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler Çorlu Adliyesi’ne sevk edildi.
Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen şüphelilerin hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ve toplanan deliller büyük bir koli içerisinde 2 polis memuru tarafından güçlükle taşındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.