Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Paralel Yapı’ Operasyonunda Altı Tutuklama

İzmir merkezli yedi ilde, FETÖ-PDY’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan aralarında emniyet müdürü, öğretim görevlisinin de bulunduğu 13 şüpheliden 6’sı tutuklandı.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir merkezli yedi ilde, FETÖ-PDY’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan aralarında emniyet müdürü, öğretim görevlisinin de bulunduğu 13 şüpheliden 6’sı tutuklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) destek sağladığı ileri sürülen şüphelilere, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Geçen çarşamba sabah saatlerinde, İzmir merkezli Manisa, Ankara, Antakya, Isparta, İstanbul ve Bursa’da yapılan eş zamanlı operasyonda, 27 gözaltı kararından 13 şüpheli yakalanırken aranan 2 şüphelinin başka bir soruşturma nedeniyle cezaevinde tutuklu olduğu bildirildi. Operasyonun ağırlıklı olarak İzmir’de faaliyet gösteren bir dernekte yapılan faaliyetleri ve yöneticilerini kapsadığı, söz konusu derneğin Konuk Evi olarak kullandığı, Güzelyalı semtindeki binanın Polis Bakım ve Yardım Sandığına ait olduğu, Konuk Evini Gülen cemaatine yakın derneğe değerinin altında bir fiyata devredildiği ileri sürüldü. Emniyetteki işlemlerin ardından ‘FETÖ terör örgütüne üye olmak’, ‘Terör örgütüne finansal destek sağlamak’, ‘Haksız kazanç sağlamak’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 6’sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 7 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.