Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) Levyeli Hırsız Fırını Böyle Soydu

Şişli Feriköy’de bir hırsız, levyeyle kapısının kilidini kırarak girdiği fırının kasasından 3 bin lira çalarak kayıplara karıştı. Fırının alt katında çalışanların olduğu saatte yaşanan hırsızlık, güvenlik kameralarına da...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şişli Feriköy’de bir hırsız, levyeyle kapısının kilidini kırarak girdiği fırının kasasından 3 bin lira çalarak kayıplara karıştı. Fırının alt katında çalışanların olduğu saatte yaşanan hırsızlık, güvenlik kameralarına da yansıdı.
Hırsızlık olayı, dün saat 03.30 sıralarında İstanbul’da Şişli Feriköy’deki bir fırında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerindeki bir fırını gözüne kestiren şortlu ve kapüşonlu hırsız önce etrafta keşif yaptı. Bir süre sonra fırının önüne gelen hırsız, kapısını açmaya çalıştı. Ancak kapının kilitli olduğunu fark eden hırsız, içeride ışığın yandığını da görünce uzaklaştı. Uzaktan gözlem yapan hırsız, yaklaşık 3 dakika sonra elinde levyeyle geri döndü. Fırının kapısının kilidini levyeyle kolayca kıran hırsız, usulca içeriye girdi. Bu sırada fırının alt katından gelen sesleri duyan hırsız, bir süre bekledikten sonra tezgahın arkasından kasanın olduğu bölüme geldi. Buradaki kasayı açan hırsız içindeki 3 bin lirayı şortunun cebine doldurarak koşar adımlarla fırından çıktı. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Olayın ardından sabah saatlerinde kasayı açan iş yeri sahibi Oğuzhan Kulaksız, hasılatın eksik olduğunu fark etti. Bunun üzerine çalışanlara danışan Kulaksız, onların da almadığını öğrenince güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Kulaksız, paraların, gece saatlerinde içeriye giren hırsız tarafından çalındığını gördü. Ardından çalışanlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, acemi hırsızın peşine düştü.
"BUNDAN SONRA KENDİ KANUNLARIMIZI VE TEDBİRLERİMİZİ UYGULAYACAĞIZ"
Hırsızlık olayı hakkında konuşan iş yeri sahibi Oğuzhan Kulaksız, "Gece tezgahın kapalı olduğunu bir saatte önce teftiş ederek kapıya bakıyorlar. Sonra levyeyle kapıyı açarak içeriye giriyor. Kasadan akşam toplanan 3 bin liralık hasılatı alarak rahat bir şekilde çıkıyor. Yani bu bölgede ilk defa oluyor. Kanunların yetersizliğinden dolayı rahatlıkla bu işi meslek haline getirmişler. Tabi biz bundan sonra biz kendi kanunlarımızı ve tedbirlerimizi uygulayacağız. Yoksa bu şekilde olmayacak. Şüphelendiğimiz biri yok ancak bölge olarak etrafı bilemiyoruz. Zaten hırsız içerideyken 5 metre ötesinde çalışanlar var. O fark edemiyor ama sesi duyunca hırsız kaçıyor ve araca biniyor. Sabah kasa açıldığında fark edildi. Çalışan arkadaşlar durumu emniyete bildirmişler. Ben de geldiğim saatte konuyla ilgilenmeye başladım" dedi.
"DAHA CAYDIRICI CEZALARIN OLMASI LAZIM"
Semtte sıkça hırsızlık olaylarının olduğunu ifade eden Asım Büyük, "Genelde bu merkezde sürekli oluyor. 155’i arıyoruz, onlar da gelip ilgileniyorlar sağ olsunlar ama baş edilemiyor. Bu Hacıhüsrev bölgesi burayı iyice çığırından çıkartıyor. Onun için polisin de yapabileceği çok bir şey olmuyor. Biz elimizden geldiği kadar gayret edip, esnafla görüşüyoruz ama hakikaten çığırından çıkıyor. Artık bu işe nasıl el atılır bilemiyorum. Ceza az, bunlara daha caydırıcı cezaların olması lazım. Daha önemli tedbirlerin alınması lazım onun için hükümet yetkilileri daha iyi bir tedbir alırlar" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.