Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Van’da Korkutan Yangın

Van merkez Tuşba ilçesinde merada çıkan ot yangını, mahalle halkına korkulu anlar yaşattı.Edinilen bilgiye göre olay, ilçeye bağlı Kumluca Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalle yakınındaki arazide bulunan kuru otların yanması sonucu rüzgarında...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van merkez Tuşba ilçesinde merada çıkan ot yangını, mahalle halkına korkulu anlar yaşattı.
Edinilen bilgiye göre olay, ilçeye bağlı Kumluca Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalle yakınındaki arazide bulunan kuru otların yanması sonucu rüzgarında etkisi ile alevler mahalleye doğru yöneldi. Bunun üzerine mahalle muhtarı itfaiye ekipleri ile çevre mahalle muhtarlarına haber verdi. Kısa sürede bölgeye giden itfaiye ekipleri, yangının geniş bir alana yayılmasını görünce bölgeye başka itfaiye araç takviyesi yapılması talebinde bulundu. Alevler, kısa sürede mahalleye gelince itfaiye ekipleri su ile mahalleliler ise kürek ve bez parçaları ile yangına müdahale ettiler. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı.
Kumluca Mahalle Muhtarı Şirin Acar, yangının elektrik direklerinden çıktığını iddia ederek, “Elektrikler gelip gitmeden dolayı arazi içerisindeki elektrik direğinin telleri şase ersek çıkan kıvılcım ile birlikte kuru otlar yanmaya başladı. Şu an 20 bin dönüm üzerinde mera arazimiz yandı” dedi.
VEDAŞ yetkilileri ise, konudan yeni haberdar olduklarını, bölge ekibi ile irtibata geçtiklerini ve yangının kendi elektrik tellerinden mi meydana geldiğini araştırdıklarını ifade ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.