Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Şehit Olacağı İçine Doğmuş

Şırnak’ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Çorumlu Özel Harekat Polisi Emre Beker ile ilgili yürek yakan detay ortaya çıktı.Geçtiğimiz hafta izinli olarak Çorum’a gelen şehit Özel Harekat Polisi...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Çorumlu Özel Harekat Polisi Emre Beker ile ilgili yürek yakan detay ortaya çıktı.
Geçtiğimiz hafta izinli olarak Çorum’a gelen şehit Özel Harekat Polisi Beker, baba ocağı olan merkeze bağlı Boğabağı köyünü ziyaret etti. Beker’in, mezar ziyareti yapan amcasına şehit olacağını söylediği öğrenildi.
"BEN ŞEHİT OLACAĞIM"
Şehit polisle babasının, amcalarının mezarını ziyaret ettiklerini dile getiren Mustafa Beker, "Birlikte mezara gittik. Annemle babamın mezarının arasında boş mezar yeri vardı. ’Ben de şehit olduğum zaman beni buraya defnedin’ dedi. ’Amca buralara taş dizmişsiniz de bakalım beni mi defnedeceksiniz yoksa başkasını mı’ dedi. Sonra ’Ben şehit olacağım. Beni de buraya defnedin’ dedi. İçine doğdu. Bizim de içimize doğdu" ifadelerini kaydetti.
HOCASI DA ŞEHİT OLDU
Öte yandan, şehit polisin 8 Aralık 2015 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan ile aynı köyden olduğu ve Demirkan’ın şehit özel harekat polisi Emre Beker’in Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi’nde hocası olduğu ortaya çıktı.
Özel Harekat Polisi Mesut Demirkan’ın yeğeninin eğitmeni olduğunu dile getiren amca Berker, "Mesut onun hocasıydı. Gölbaşı Eğitim Merkezi’nde onun eğitmeniydi. Mesut ona ’Boğabağı köyünden iki özel harekatçıyız’ diyordu. Emre, Mesut şehit olunca onun cenazesine katıldı. ’Ben de şehit olacağım’ dedi. Çocuğu rahatsızdı. Ayda bir kez kontrole götürüyordu. Bu tarafa tayini isteyecekti, nasip değilmiş. Hepimiz yeri geldiğinde vatan için şehit olmaya hazırız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.