Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Lüks araçlı hırsızların 12 iş yerinden yaptıkları kasa hırsızlığı kamerada

Fatih’te iş hanına lüks bir araçla gelen 8 hırsızlık zanlısı, handaki 12 iş yerini üç saat içinde soyarak kayıplara karıştı. Zanlılardan bazıları dışarıda gözetleme yaparken bir kısmı da hanın içindeki iş yerlerinin kasalarını...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih’te iş hanına lüks bir araçla gelen 8 hırsızlık zanlısı, handaki 12 iş yerini üç saat içinde soyarak kayıplara karıştı. Zanlılardan bazıları dışarıda gözetleme yaparken bir kısmı da hanın içindeki iş yerlerinin kasalarını boşalttı.
Hana gece saat 22.30 sularında gelen ve ikinci kata tırmanarak içeri giren zanlılardan bir kişi, ele geçirdiği otomatik kumanda ile kepenkleri açtı. Kepengin açılması ile hana lüks bir araçla gelen diğer zanlılar açılan kapıdan içeri girdi.
Hana girmeyi başaran ve 8 kişi oldukları tahmin edilen zanlılardan ikisi dışarıda gözetleme yaparken 6 kişi ise iş yerlerine sırayla girmeye başladı. Girdikleri 12 iş yerinde kasaları delerek açmayı başaran zanlılar, yaklaşık 150 bin civarında parayı aldı. Paraları alan zanlılar, geldikleri lüks otomobil ile olay yerinden ayrıldı. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde zanlılar 3’ü, önce kendilerini görüntüleyen kamerayı etkisiz hale getiriyor. Ardından bir zanlı diğerlerinin yardımı ile hanın ikinci katına tırmanıyor ve içeri giriyor. Diğer iki zanlı ise gözetleme görevini üstleniyor. Bu sırada sokaktan geçen kalabalık bir turist grubu, hırsızlığı fark etmemeleri için gözetleyiciler tarafından, “yanlış yola girdiniz” denerek geri çevriliyor. Bu sırada içeri girmeyi başaran zanlı, iş yerinde bulduğu otomatik kumanda ile kepenkleri açıyor. Kepenklerin açılması ile 5 zanlı daha lüks bir otomobil ile hanın bulunduğu sokağa geliyor ve açılan kapıdan içeri giriyor. Toplamda 12 iş yerine girerek kasaları açmayı başaran zanlılar paraları aldıktan sonra geldikleri lüks otomobil ile handan ayrılıyor.
İş yeri soyulan esnaflardan Ali Kantarcı, “Bayram tatilinin ardından sabaha karşı bize kepenklerin açıldığı yönünde telefon geldi. Bizde kalktık geldik. Geldiğimizde iş yerimizin dağıtıldığını ve kasanın açıldığını gördük. Zanlılar içeri girmiş kasayı patlatmış. Yaklaşık 3-4 saat içeride kalmış ve ardından lüks bir araçla buradan ayrılmış. Hanın ikinci katıdan içeriye 22.35’te içeri girmişler. Bunlar ilk başta üç kişi geliyorlar. Kepengi içeriden açtıktan sonra lüks bir araçla 4-5 kişilik daha bir ekip geliyor. Toplamda 8-9 kişi oluyorlar. Biz buraya emniyetin gereken şekilde tedbir almasını istiyoruz. Çünkü bu ilk değil son da olmayacak. Her mağazada 10-15 bin civarında zarar var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.