Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İçin Motosikletiyle Kutuplara Gidiyor

Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek isteyen üniversiteli genç kız, motosikleti ile Kuzey Kutbu’na gitmeye hazırlanıyor. Daha önce de motosikleti ile Türkiye turu yaparak dikkat çeken Gülşah Merve Yüksel,...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İçin Motosikletiyle Kutuplara Gidiyor
Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek isteyen üniversiteli genç kız, motosikleti ile Kuzey Kutbu’na gitmeye hazırlanıyor. Daha önce de motosikleti ile Türkiye turu yaparak dikkat çeken Gülşah Merve Yüksel, “Türk kadının özgürlüğünü vurgulamak istiyorum” dedi.
Maltepe Üniversitesi’nde eğitim gören Gülşah Merve Yüksel, kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek için Kuzey Kutbu’na gidecek. Yaklaşık 2 buçuk sürecek bu tur sırasında çadırda konaklayacak olan üniversiteli genç, bu süreçte motosikleti ile 20 bin kilometre kat edecek. Önümüzdeki hafta yola çıkacak olan Gülşah Merve Yüksel, “Geçen sene ben 40 günde 38 şehri gezdim. Türkiye turu yapmıştım. Bu tur kapsamında kadın haklarına dikkat çekmiştim. Son zamanlarda yaşanan olaylar beni çok etkilemişti ve ben bu turu kadınlara armağan ettim. Bu sene de Kuzey Kutbuna çıkan ilk Türk kadını olacağım. Bu tur 2 buçuk ay sürecek. Kuzey kutbunda Norveç’ gideceğim. Türk kadının özgürlüğünü vurgulamak istiyorum. Yaklaşık 20 bin kilometre kat edeceğim. 24 ülke geçeceğim bu tur kapsamında” dedi.
Türk kadınının değerini insanlara anlatmak amacı taşıdığını vurgulayan Yüksel, “Maltepe Üniversitesi’nde okuyorum. Okulum bu konuda bana çok destek oluyor. Sponsorlarımın da desteği ile yola çıkacağım. Geçen sene yaptığım Türkiye turu ilgi ile karşılandığı ve dikkat çektiğinin farkındayım. Böyle şeyler bir kere yapılıp bitmemeli. Devamı olursa eğer Türk kadının değerini insanlara anlatabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Yolda zor koşullarla karşılaşacağını ve bunlara da hazırlıklı olduğunu hatırlatan Yüksel, “Yola çıkarken 3 tişörtle sınırladım kendimi. Çünkü yerim az ve yüküm ne kadar hafif olursa o kadar iyi. Yanımda kamp malzemelerim olacak. Sürekli çadırda kalacağım. Yemeğimi kendim yapacağım. Belki balık tutup yiyeceğim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.