Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Jandarma Köy Köy Gezerek Halkı Hırsızlık Konusunda Uyarıyor

Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Komşu Kollama Projesi’ kapsamında jandarma ekipleri köy köy dolaşarak, vatandaşları kahvehanelerde bilgilendirip, olası hırsızlık olaylarına karşıda evlerde uygulamalı olarak...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Jandarma Köy Köy Gezerek Halkı Hırsızlık Konusunda Uyarıyor
Bartın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Komşu Kollama Projesi’ kapsamında jandarma ekipleri köy köy dolaşarak, vatandaşları kahvehanelerde bilgilendirip, olası hırsızlık olaylarına karşıda evlerde uygulamalı olarak bilgi verdi.
2014 yılında faaliyete geçen ‘Komşu Kollama Projesi’, Bartın İl Jandarma Komutanlığı’nın vatandaşlarla birlikte yürüttüğü bireyler, komşular, mahalleler arası bir güvenlik sistemi olduğu ifade edildi. Yürütülen projede amacın vatandaşların duyarlı ve sorumluluk sahibi birer birey olarak şüpheli şahısları ve olayları jandarmaya ve komşularına bildirmeleri amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Kozcağız Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Ellibaş, Sülek, Uluköy, Şabankadı, Bedil ve civar köylerde bulunan kahvehanelerde büyükbaş ve küçükbaş hayvan hırsızlıklarına karşı uyarılarda bulunarak, alınması gereken tedbirleri anlattı. Hayvanların başıboş araziye bırakılmaması gerektiğini anlatan jandarma ekipleri, ahırlara kilit vurulması, aydınlatma ve alarm sistemi kurulmasının önemine dikkat çekti. Ekipler bu sistem sayesinde tüm önlenebilir suçlara karşı bir araya gelinerek, Bartın için daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşama şansını elde edileceği ifade etti.
HIRSIZLIK OLAYLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Komşu Kollama Projesi hakkında bilgi veren jandarma ekipleri, "Komşularını yakından tanıyan, aralarındaki ilişkileri geliştiren insanlar, başka bir yere gidince evlerini teslim edecekleri insanları da arkalarında bırakmış olacak. Komşular arasında kaynaşma sağlanmalı. Evden kısa süreliğine dahi dışarı çıkılsa komşuya bilgi verilmeli. Karşılaşılan en küçük olayda 156 Jandarma İmdat Hattı’nı aramalı. İhbarda bulunan kişi kendisi ile ilgili hiçbir bilgi vermeden ihbarda bulunabilir. Bunun için Jandarma ihbar hattını aramakta tereddüt etmeyin" diye konuştu.
EV VE AHIRLARDA UYGULAMALI UYARI YAPILDI
Jandarma ekipleri evleri ve ahırları da kontrol ederek hayvan hırsızlıklarına karşı tedbir alınması gerektiğini belirterek, "Jandarma ile toplum fertlerinin huzur ve güven faydasına buluşmaları sağlanarak, sağlıklı bir iletişim ortamı kurulabileceği, aynı zamanda işlenebilecek suçların azaltılabileceği ve büyük ölçüde de önlenebileceği değerlendirilmektedir. Komşu kollama sisteminin amaçları, suçu azaltmak, önlemek, suça fırsat sunan durumları ortadan kaldırmak ve sosyal bağları kuvvetlendirmek, çevreye karşı işlenen suçların önüne geçmek, komşuluk ilişkilerini ve toplumsal bağları geliştirmek, bölge sakinlerinin huzur ve güvenini temin ederek, hayat standartlarını arttırmaktır. Bölge sakinlerine bu proje kapsamında, gözlemle, bilgi ver, ikaz et, paylaş şeklinde kalıplaştırabilecek olan davranış alışkanlığını kazandırmak diğer bir önemli hedeftir. Projeyle ilgili belirlenen hedefler doğrultusunda öncelikle projenin tanıtımını yapmak halkın bilgilendirilerek katılımını sağlamak" uyardı.
YABANCI KİŞİLERE DİKKAT EDİLMELİ
Kozcağız Jandarma Komutanlığı ekipleri besicilere, hırsızların köylere pazarlamacı, avcı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı, hayvan alıcısı kılığında gelerek hayvan ve ahır sayısını öğrenip, keşif yaptığını, bu gibi durumlarla karşılaşıldığında şahısların kontrol edilmesi bakımından 156 jandarma imdat telefonuna bilgi verilmesi istedi. Ayrıca sahte para ve hayvan hırsızlığı olaylarına erken müdahale etmenin çok önemli olduğu vurgulandı. Vatandaşlar uyarıda bulunarak kendilerini bilgilendiren jandarma ekiplerine teşekkür ederek daha dikkatli olacaklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.