Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) İzmir’de kaçırıldığı iddia edilen genç kız, İstanbul’da bulundu

İzmir’de kaçırıldığı iddia edilen 16 yaşındaki Ayşenur S., İstanbul’da bulundu. Polise, “Arkadaşımın yanına geldim” diyerek ifade veren genç kız, yaptığı açıklamada ise “İstanbul’dan çıkıp gidene kadar böyle bir ifade...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de kaçırıldığı iddia edilen 16 yaşındaki Ayşenur S., İstanbul’da bulundu. Polise, “Arkadaşımın yanına geldim” diyerek ifade veren genç kız, yaptığı açıklamada ise “İstanbul’dan çıkıp gidene kadar böyle bir ifade vermek zorundaydım. Aileme bir şey olur diye öyle ifade verdim. İzmir’e dönünce savcıya her şeyi anlatacağım” dedi.
2 Aralık 2016 tarihinde İzmir’in Karabağlar ilçesindeki evinde uyuduğu sırada uyuşturucu çetesi tarafından kaçırıldığı iddia edilen 16 yaşındaki Ayşenur S., bir vatandaş tarafından İstanbul’da 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Otogarı’nda yarı baygın halde bulundu. Duyarlı vatandaş, olayı önce aileye bildirdi, ardından genç kızı polislere teslim etti.
Kızlarının yerini bulan aile ise İstanbul’a geldi. Fatih Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadesine başvurulan genç kız, polise “Arkadaşıma geldim” diyerek ifade verdikten sonra ailesi ile birlikte karakoldan ayrıldı. Karakol çıkışında İHA mikrofonlarına konuşan aile ise ilginç açıklamalarda bulundu.
16 yaşındaki Ayşenur S., "Kaçırıldığını iddia ettiğin halde neden böyle bir ifade verdin" sorusuna, “Ben polise yalan ifade verdim. Çünkü baskı altındayım. ’Ben buraya arkadaşımın yanına geldim’ dedim. İstanbul’dan çıkana kadar bunu demek zorundaydım. Tek başıma olsam korkum yok ama ailem yanımda. Burada yanlış ifade verdim. Ama İzmir’e gittiğimde bunu düzelteceğim. Sadece korkudan yanlış ifade vermek zorundaydım. Benim İstanbul’dan çıkabileceğim belli değil, yolculuk boyunca başıma bir şey gelmeyeceğini bilemiyoruz. Kendim için değil ama ailem için korkuyorum" diye konuştu.
Başından geçen olayı da anlatan Ayşenur S., “Evde uyuyordum. Uyandığımda başımda üç kişi vardı. Ben bunu rüya sandım. Sonra biri diğerine, ’Buraya gel veya onu buraya getir’ diye seslendi. Sonra sanki kendi isteğimle gidiyormuşum gibi dolmuşa götürdüler. Nasıl gittiğimi bilmiyorum. Dolmuşta mesaj ekranına kaçırıldım diye yazdım. Diğer yolculara çaktırmadan gösterdim ama onlar da onlarla birlikteymiş. Beni boş depo gibi bir yere götürdüler. Bacağımın üstüne yılan koydular. Bana daha önce hap vermişlerdi. Bu sefer hap vermeyeceğiz, her şeyi hatırlayacaksın, deli olacaksın dediler. ’Yalvarırsan seni ailene bırakırız’ dediler. Ben bunu yapmayınca beni dövdüler. Çok tehdit edildim. Buraya nasıl geldim bilmiyorum. Otogarda otururken bir abi geldi uyandırdı. Sonra telefonumu verdim, ailemi aramış. Allah ondan razı olsun. Benim hayatım tehlikede, bana yardımcı olsunlar, beni bu insanların elinden kurtarsınlar. Ben bunları defalarca şikayet ettim. Ama hiç sonuç alamadım. Beni kaçıranların içinde otobüs şoförü var. Bir polis var ve bunların başında Apo diye biri var” dedi.
Kızına işkence yapıldığını belirten anne Emine Sert ise, “Buca karakolunda bir polis var. Kızım onu görmüş. Apo diye biri var onu da görmüş. Kaç gündür kızıma işkence yapmışlar. Dayak atmışlar. Büyüklerimiz çocuğumu buldu ama bizi bu kabustan kurtarsınlar” diyerek gözyaşı döktü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.