Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) İstanbul Adliyesi’ndeki Sahte Güvenlikçi Skandalı Soruşturması Tamamlandı

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Adliyesi’nde yaşanan sahte güvenlikçi skandalına ilişkin soruşturma tamamlandı. Olayın terörle bağlantısı olmadığını tespit eden savcılık, 4 şüpheli hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.Çağlayan’daki...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz aylarda İstanbul Adliyesi’nde yaşanan sahte güvenlikçi skandalına ilişkin soruşturma tamamlandı. Olayın terörle bağlantısı olmadığını tespit eden savcılık, 4 şüpheli hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, Başsavcı vekillerinin bulunduğu 3’üncü katta, 5 ay sahte güvenlik kartıyla çalıştığı ortaya çıkınca gözaltına alınan şahıs hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten savcılık, olayda herhangi bir terör bağlantısı tespit edemedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kartının sahte olduğu belirlenen güvenlik görevlisi Yasin Ö. ile ağabeyi Fatih Ö., Hayrettin K. ve Burak K. hakkında iddianame hazırlandı.
İddianamede, Yasin Ö.’nün işe girmek istediği, bunun için adliyedeki güvenlik firmasına başvurduğu anlatıldı. Firmanın, kart istemesi üzerine Yasin Ö.’nün durumu ağabeyi Fatih Ö.’ye anlattığı belirtilen iddianamede, Yasin Ö.’nün gerekli belgeleri ağabeyine verdiği aktarıldı. İddianamede, Yasin Ö.’nün, “2015’in Ağustos ayından itibaren bu güvenlik şirketinde çalışıyordum. Herhangi bir eğitim ya da kurs almadım. Güvenlik kartı yaptırması için gerekli belgeleri ağabeyime verdim. Ağabeyim de ben hallederim dedi” şeklindeki ifadesine de yer verildi.
"KARDEŞİM KAFASI BASMADIĞI İÇİN SINAVI KAZANAMADI"
Kardeşine sahte güvenlik kartı çıkaran Fatih Ö. ise savcılık sorgusunda, “Kardeşim işsizdi. Özel güvenlik belgesine ihtiyacı vardı. Kardeşim kafası basmadığı için sınavı kazanamadı. Zamanı da yoktu. Bu nedenle daha önceden tanıdığım Burak K.’ye 2 bin 700 TL para verdim” dedi. Savcılık bunun üzerine Burak K.’nin ifadesini aldı. Burak K.’nin ise sahte güvenlik kartını 900 TL karşılığında arkadaşı Hayrettin K.’ye yaptırdığı ortaya çıktı.
TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTI BULUNAMADI
Savcılık, şüpheli Yasin Ö. ve diğer 3 şüphelinin herhangi bir terör örgütüyle bağlantısına rastlamadı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, şüpheliler Yasin Ö., Fatih Ö., Hayrettin K. ve Burak K. hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2’şer yıldan 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından, 4 şüpheli önümüzdeki haftalarda hakim karşısına çıkacak.
GÖREVİ BAŞINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI
Evli ve iki çocuk babası 35 yaşındaki Yasin Ö., 20 Ağustos 2015 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı’ndaki özel güvenlik şirketine başvurmuştu. Şirket, Yasin Ö.’yü işe alarak, güvenlik sertifikası, kimlik fotokopisi, sabıka kaydı ve güvenlik kartı evraklarını 15 gün içerisinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne göndermişti. Bu süre zarfında Yasin Ö., bin 750 TL maaşla Başsavcı vekillerinin odalarının bulunduğu 3’üncü katta görevlendirilmişti. Evrakları inceleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Yasin Ö.’nün güvenlik kartındaki sicil numarasına iki farklı ismin kayıtlı olduğunu tespit etmişti. Bunun üzerine Yasin Ö., görevli bulunduğu katta mesaisine devam ederken gözaltına alınmıştı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Yasin Ö., güvenlik şirketi tarafından da işten çıkarılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.