Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Hastaneden Firar Eden Hünkar Karataş’a 107 Yıl Hapis

Tedavi için getirildiği Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nden 11 Mart’ta firar eden yeraltı dünyasının ünlü ismi Hünkar Karataş yargılandığı davada 107 yıl hapse çarptırıldı.Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tedavi için getirildiği Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nden 11 Mart’ta firar eden yeraltı dünyasının ünlü ismi Hünkar Karataş yargılandığı davada 107 yıl hapse çarptırıldı.
Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Hünkar Karataş’ın örgüt lideri olarak yargılandığı, "Cinayet", "Yağma", "Hırsızlık", "Resmi belgede sahtecilik" gibi 30 farklı eylemli dava karara bağlandı.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Ergün Başyurt, Gökhan Yıldız, Kadir Sarıçam, Muhammet Ali Yamaç ve Ozan Yaşa ile başka suçtan tutuklu Özgür Bergüzar ile tutuksuz sanık Fevzi Evcil hazır bulundu.
Duruşmanın başlamasın ardından mahkeme, örgüt liderliğinden yargılanan davanın tutuklu sanığı Hünkar Karataş’ın 11 Mart 2016’da firar ettiğini tutanağa geçirdi. Duruşmada söz alan sanıklar son savunmalarında beraatlerini talep etti.
107 YIL HAPİS
Kararını açıklayan mahkeme, firari sanık Hünkar Karataş’ı "Yağma", "Hırsızlık", "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 107 yıl hapse mahkum etti. Verilen cezada iyi hal indirimine gitmeyen mahkeme, dava dosyasında yer alan "cinayet" ve bazı “yağma” suçlarından ise Karataş’ın beraatine karar verdi.
Bir sanığın beraatine karar veren mahkeme, diğer sanıkları ise 6 yıl 2 ay ile ağırlaştırılmış müebbet hapis arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. Tutuklu sanıklardan Muhammet Ali Yamaç’ın tahliyesine karar veren mahkeme sanıklardan Ergün Başyurt, Gökhan Yıldız, Kadir Sarıçam, ve Ozan Yaşa’nın tahliye talebini ise reddetti.
TEDAVİ İÇİN GÖTÜRÜLDÜĞÜ HASTANEDEN KAÇTI
Suç örgütü lideri olduğu gerekçesi ile tutuklu yargılanan Hünkar Karataş, tedavi için götürüldüğü Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nden 11 Mart 2016’da firar etmişti. O günden sonra her yerde aranan Karataş henüz yakalanamadı.
Firar olayına ilişkin İstanbul Valiliğince yapılan yazılı açıklamada Hünkar Karataş’ın hastane tuvaletine götürüldüğü esnada, B.Y. isimli silahlı şahsın yardımıyla ve jandarmaya silah doğrultmak suretiyle hastaneden kaçtığı belirilmişti. Görevli jandarma personelinin hastanede bulunan vatandaşların zarar görmemeleri maksadıyla hastane içinde silah kullanamadığı aktarılan açıklamada Hünkar Karataş’ın yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.