Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Hapse Mahkum Olan Engelli Şahıs, Cumhurbaşkanından Af İstedi

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde bir kişiyi çakıyla öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırılan engelli şahıs, cezai ehliyetinin olmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanından af istedi.Edinilen bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Hapse Mahkum Olan Engelli Şahıs, Cumhurbaşkanından Af İstedi
Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde bir kişiyi çakıyla öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırılan engelli şahıs, cezai ehliyetinin olmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanından af istedi.
Edinilen bilgiye göre, olay, 2 yıl önce Ekim ayında Mollaarap Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kendisini darp eden İ.K.’yı (50) çakıyla bıçaklayan Başarı A. (42) hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’ne ’adam yaralamak ve hakaret’ suçundan dava açıldı. Asliye Ceza Mahkemesi, İ.K.’nın karaciğerinden yaralanması üzerine dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar hakim karşısına çıkan mental retardasyon hastası Başarı A., hakkındaki iddiaları yalanladı. 20 ay tutuklu kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Başarı A., kendisini sopayla darp ettiğini ileri sürdüğü İ.K.’ya kendini korumak için çakıyı rast gele salladığını, öldürme kastının olmadığını söyledi. Mahkeme, cezai ehliyetinin yüzde 50 oranında yerinde olmadığı belirlenen Başarı A.’yı 6 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.
Basit bir yaralama olayının öldürmeye teşebbüse dönüştüğünü iddia eden Başarı A., “Mahkeme bana 6 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verdi. Ben engelliyim, raporum var. Bu cezayı yatacak durumum yok. Büyüklerimizden, başta Cumhurbaşkanımızdan af yetkisini kullanarak beni affetmesini istiyorum. Çok ağır bir ceza aldım. Ben bu cezayı hak edecek bir şey yapmadım. Cezaevine girecek durumum yok. Kararın tekrar gözden geçirilmesini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan af istiyorum” dedi.
Akıl sağlığıyla ilgili yüzde 50 engelli raporunun olduğunu söyleyen Başarı Asma, “Benim yüzde 50 raporum var. Kararım temyiz olacak. Baronun durumum yerinde olmadığı için talip ettiği avukatım, gerekçeli kararın ardından dosyayı temyize götürecek. Benim cezai ehliyetim tam olmadığına dair raporum var. Buna rağmen bana ceza verildi. Buna büyüklerimizin bir çare bulmasını istiyorum” diye konuştu.
Başarı A.,vatandaşların yardımlarıyla geçimini sağladığını ve derme çatma bir evde yaşadığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.