Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Emekliye Ayrılan Emniyet Müdüründen Terör Örgütlerine Gözdağı

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Yaş Nedeniyle Emekliliğe Ayrıldı. Boz, Mesaisinin Son Saatlerinde Bile Terör Örgütlerine Gözdağı Vererek, "biz Bu Ülkenin Çakil Taşını Da Milli Servet Olarak Görüyoruz Ve Zarar Gelmesini Önleriz" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Emekliye Ayrılan Emniyet Müdüründen Terör Örgütlerine Gözdağı
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, teşkilattaki son gününde İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Yaş nedeni ile emekliye ayrılan Müdür Boz, mesaisinin son saatlerinde bile terör örgütlerine gözdağı vererek "Biz bu ülkenin çakıl taşını da milli servet olarak görüyoruz ve zarar gelmesini önleriz" dedi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, yaş nedeniyle emekliliğe ayrıldı. Emekli olduğu gün makamında İHA’ya açıklamalarda bulunan Boz, "Kırmakla, dökmekle ülkenin milli servetine zarar veriyorsunuz. Bunu yaparsanız terör örgütünün yaptıklarından farkınız kalmaz" dedi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Ankara’da başladığı meslek hayatını Balıkesir’de noktaladı. Balıkesir’deki mesleğinin son gününde açıklamalarda bulunan Boz, Balıkesir’in huzurlu bir kent olduğunu söyledi. 25 ay süreyle Balıkesir’de görev yaptığını söyleyen Boz, "Bu süre zarfında 4 tane seçim geçirdik. Ama Balıkesir’de seçim atmosferi ya da diğer günlerde olsun asayiş yönünden çok büyük problemler yaşamadık. İnşallah bundan sonra da yaşanmamaya devam eder. Gerçekten Balıkesir insanı bizim bütün çalışmalarımız da bize destek verdi ve yanımızda oldu. Bu destek devam ettiği sürecede bu ile huzur olarak geri dönecektir. Balıkesir gerçekten huzurlu bir kent" dedi.
Balıkesir’in şanslı bir il olduğuna da dikkat çeken Boz, "Biliyorsunuz Balıkesir’in iki denize sınıra var. Türkiye’nin ilk beş büyük nüfusuna ait üç tane şehrin orta yerinde geçiş güzergahlarında yer alıyor. Bundan dolayı ilgi alanı önemli bir şehir. Turizm açısından körfez profesyonel bir turizme de geçerse Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olacağına inanıyorum. Koca Seyit Havaalanı Uluslararasına açıldı. Onun da katkısı olacağına ve profesyonel turizmi tetikleyeceğine inanıyorum. Çok yönlü bir il Balıkesir. İnşallah bu çok yönlü bir ekonomiye de dinamizm olarak yansır. Balıkesir hızlı bir şekilde gelişmenin üst noktalarına ulaşacaktır" şeklinde konuştu.
"BU TEŞKİLATA GÖNÜL VERDİM"
1978 yılında Polis olarak başladığı meslek hayatına bugüne kadar devam ettiğini söyleyen Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, "O günden bu yana Polis olarak görev yapıyorum. Devletten ilk maaşımı da 7 Haziran 1975 yılında aldım. Ben çocuk yaşta, 15 yaşında bu işe girdim. Girdiğim yaştan bu bugüne kadar da bu ortamın içinde kendimizi bulduk, kişiliğimizi de burada bulduk. Çocuklarımızı da bu şekilde yetiştirdik. Çok şeyimizi de bu teşkilata borçluyuz. Doğal olarak fiilen teşkilattan ayrılıyoruz ama gönlümüz teşkilatımızla beraber. Bu teşkilatın toplum ve devlet için çok önemli yeri var. Bu teşkilat ülkede hukuk devletinin bana göre taşıyıcı organlarından biri. Eğer Türkiye’de hukuk devleti üst noktalara çıkacaksa bizim ve Jandarmanın bunda çok büyük fonksiyonu olacaktır" dedi.
"MİLLİ SERVETE ZARAR VERDİRMEYİZ"
Son günlerde sokaklarda bir çok kırma dökme olayları yaşandığını söyleyen İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, devlet geleneğinde milli servet diye bir anlayış olduğunu söyledi. Boz,"Milli servet devlete veya şahsın kendisine ait olmayan bir başka şahsın malını devlet malı olarak görmektir. Bu bir çok ülkede yoktur. Bunun karşılığı nedir. Devlet gerektiğinde ve ihtiyaç duyduğunda o mala el koymaktır. Onun için sizin arabanızı biz milli servet olarak görürüz, evinizin camını milli servet olarak görürüz. Onun için bu ülkenin çakıl taşını da milli servet olarak görürüz. Ve zarar gelmesini önlemeye çalışırız. Eğer milli kavramına bağlı kalacaksak milli servet gördüğümüz her şeyi kollamamız korumamız gerekiyor. Kırmamamız dökmememiz gerekiyor. Yakmamamız gerekiyor. Eğer bunu bu şekilde götüremezsek terör örgütlerinin yaptıklarından çok büyük bir farkımız kalmaz. Bunları ufacık bir toplumsal olaylarda neler yaşadığımızı kamuoyunda gördüğüm için söylüyorum" dedi.
Gençlere de öğütte bulunan Boz, "Genç arkadaşlarımıza bir tavsiyem var. Sorumluluklarını unutmasınlar. Her yaşın kendine göre sorumluluğu vardır. Eğer sorumlulukları varsa hep hayatta başarılı olacaklardır"şeklinde konuştu.
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz’un 1 hafta sonra Balıkesir’den ayrılacağı ve yaşamına Ankara’da devam edeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.