Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Daeş Operasyonlarında Cephanelik Çıktı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü DEAŞ’e yönelik 1 haftadır devam eden operasyonlarda çok sayıda canlı bomba yeleği ve mühimmat ele geçirildi. Türkiye’de ses getirecek eylem hazırlıkları yaptıkları belirlenen...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü DEAŞ’e yönelik 1 haftadır devam eden operasyonlarda çok sayıda canlı bomba yeleği ve mühimmat ele geçirildi. Türkiye’de ses getirecek eylem hazırlıkları yaptıkları belirlenen örgüt üyelerine yönelik operasyonlar ise devam ediyor.
Gaziantep’in Çağlayan Mahallesi’nde polisin bir eve yaptığı baskın sırasında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirerek ölen DAEŞ’in sözde eylem sorumlusu Yunus Durmaz’a ait evde ve devamında yapılan operasyonlarda cephaneliği andıracak görüntüler ortaya çıktı.
CEPHANELİĞİ ARATMADI
Gaziantep’te DAEŞ’e yönelik bir haftadır devam eden operasyonlarda canlı bomba intihar yelekleri, kaleşnikof ve otomatik pompalı tüfekler, infilak fitilleri, bomba düzenek malzemeleri, silahlara ait şarjör ve mermiler, toz ve plastik patlayıcılar, makineli tabancalar, dijital ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi.
KRİPTOLAR ÇÖZÜMLENİYOR
Öte yandan, Gaziantep genelinde DAEŞ’e ait hücre evlerine yönelik yapılan operasyonlarda ele geçirilen hard disklerde bomba yapımı eğitim videoları ve örgüte ait bir çok dokümana da ulaşıldı. Polis şimdi gözaltına alınan DAEŞ militanlarının ifadelerinden ve ele geçirilen delillerden yola çıkarak diğer hücre evlerinin yerlerini tespit ederek olası intihar saldırılarının önüne geçmeye çalışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.