Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Cesetsiz Cinayet Davasında Avukat Kardeşten Açıklama:

Öldürüldüğü iddialarına rağmen cesedi bulunamayan avukat Mümtaz Baytekin’in avukat kardeşi Ergin Baytekin, Yargıtayın kamuoyunda ’cesetsiz cinayet davası’ olarak bilinen dava kararını esastan değil usulden bozduğunu belirterek, “Yargıtay,...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öldürüldüğü iddialarına rağmen cesedi bulunamayan avukat Mümtaz Baytekin’in avukat kardeşi Ergin Baytekin, Yargıtayın kamuoyunda ’cesetsiz cinayet davası’ olarak bilinen dava kararını esastan değil usulden bozduğunu belirterek, “Yargıtay, sanıklardan C.Y. ile E.Y.nin ortak bir avukat tarafından savunulduğunu ve bu durumun savunmada zafiyet oluşturduğunu belirterek kararı bozmuştur” dedi.
Öldürüldüğü iddialarına rağmen cesedi bulunamayan avukat Mümtaz Baytekin’in, meslektaşı olan kardeşi Ergin Baytekin, kamuoyunda ’cesetsiz cinayet davası’ olarak bilinen dava ile ilgili açıklama yaptı. Yargıtayın 5 yıldır tutuklu bulunan ve Mümtaz Baytekin ile ilişkisi olduğu belirtilen C.Y., eşi E.Y. ve kırmızı bültenle aranan ağabeyi E.Y. hakkındaki mahkumiyet kararını bozduğuna ilişkin haberle ilgili konuşan Baytekin, “Temyiz aşamasında dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yerel Mahkemenin kararını esastan değil usulden bozmuş, davanın esasına girmemiş ve mahkumiyet hükmüne esas olan delilleri tartışmamıştır. Dolayısı ile sanık avukatının davanın sil baştan görüleceği yönündeki beyanı gerçeği yansıtmamaktadır” diye konuştu.
“SAVUNMADA ZAFİYET”
Yargıtayın, sanıklardan C.Y. ile E.Y.’nin ortak bir avukat tarafından savunulduğunu ve bu durumun savunmada zafiyet oluşturduğunu belirterek kararı bozduğunu kaydeden Baytekin, “Fakat sanık C.Y., sanık E.Y.’nin avukatlarından farklı bir avukat tarafından savunulmuştur. Yargıtay aşamasında bu avukatın varlığı, nedeni anlaşılamayan sebeplerle gözden kaçırılmış, Yargıtay kararında bu avukatın adı dahi anılmamış ve çok ciddi bir maddi hata yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
“YARGITAYIN, CİNAYETİN VARLIĞINI KABUL ETTİĞİ KARARLAR VAR”
Sanık C.Y.’nin avukatının ifade ettiği tüm iddiaların sanıkların diğer avukatlarınca da dile getirildiğini, yargılama aşamasında tartışıldığını, somut ve teknik delillerle çürütüldüğünü savunana Baytekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ayrıca sanık avukatı, ceset olmadan mahkumiyet kararı verilemeyeceğini beyan etmişse de bu da gerçek dışıdır. Yargıtayın ceset bulunamadığı halde cinayetin varlığını kabul ettiği onlarca kararı bulunmaktadır. Bu açıklama, öldürüp cesedi yok edilen maktulün yakınları olarak bizleri bir kez daha mağdur etmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.