Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Boğazı kesilen asker paylaşımları hayatını kararttı

Darbe girişimi sırasında, İstanbul’da bir askerin boğazının kesildiği yönünde sosyal medyada yapılan paylaşımlar Çorumlu esnafın hayatını kararttı.Çorum’da esnaflık yapan Ahmet Kadı, Çorum’da yaşamasına rağmen sosyal medyada...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi sırasında, İstanbul’da bir askerin boğazının kesildiği yönünde sosyal medyada yapılan paylaşımlar Çorumlu esnafın hayatını kararttı.
Çorum’da esnaflık yapan Ahmet Kadı, Çorum’da yaşamasına rağmen sosyal medyada bu olayı kendisinin gerçekleştirdiği yönünde paylaşımlar yapıldığına, paylaşımlarda ev, iş, cep telefonu ve eşinin adına kadar tüm bilgilerin kullanıldığına dikkat çekerek, ölüm tehditleri aldığını söyledi. Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Ahmet Kadı, olayı polise bildirdiklerini ve paylaşımları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.
Olay yüzünden halen arandığını ve tehdit mesajları geldiğini dile getiren Kadı, "Benim kişisel bilgilerim, TC kimlik numaram, adres bilgilerimin tamamı internet üzerinden yayılmış. Bu paylaşımları yapanlarla irtibata geçtim. Bazıları bu asılsız paylaşımları kaldırdı. Biz devletimizin, polisimizin, askerimizin arkasındayız. Vatan haini değiliz. Biz hiçbir zaman devletimize milletimiz karşı gelmedik. Bizler vatani görevini yapan sade vatandaşlarız" dedi.
"Ben Çorum’da yaşıyorum olayla alakam yok"
Kadı, "Bu haberlerle halkı birbirine düşürüp halkı masum göstermeye çalıştılar. Benim hiçbir şeyle alakam yok. Olayın olduğu gece ben hastanedeydim. Kayıtlar var. Hiçbir şekilde bir alakam yok. Telefonda arayanların bazıları uyarılarda bulunuyor. Seni öldüreceğiz, keseceğiz, biçeceğiz diyenler var. Cevapsız aramalar, ses çıkarmayanlar var. Sosyal medyadan araştırdık ki bu başı kesildiği iddia edilen adam hayatta. Burak Sarımermerci televizyonlara çıkmış konuşmalar yapmış. Vatani görevimi yapalı 3 yıl oldu diye açıklama yapmış. Ortada ne öldürülen asker var ne de bir katil var. Ortada atılan bir iftara var. Biz bu iftiradan kendimizi temizlemeye çalışıyoruz. Arayıp konuşarak özür dileyenler oldu. Hala zorbalık yapanlar var" ifadelerini kullandı.
"Mağdur durumdayız"
Sosyal medya kullanıcılarına çağrıda bulunan Kadı, "Bazı kullanıcılarla iletişime geçmemize rağmen halen bunu kullanan, paylaşanlar var. Mağdur durumdayız. Bu haber asılsız. Sosyal medyadaki görsellerden bulabilirler. Bunu paylaşarak yardımcı olsunlar. İnadına paylaşanlar var Fotoğrafların hiçbirisinde yokum. Bu fotoğraflar üzerinden linç girişimine uğruyorum. Eşim çoluğum çocuğum tehdit altında. Buradan yetkililere sesleniyorum. Tedbir almalarını istiyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.