Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Avcılar’daki Rüşvet Mağduru Esnafa, AK Parti Sahip Çıktı

Avcılar’da 4 zabıta memurunun tutuklanmasıyla sonuçlanan rüşvet operasyonu ve ardından yaşanan tehditlerin ardından AK Parti’den esnafa destek geldi. Aralarında milletvekilinin de bulunduğu AK Partiler, işyerini ziyaret ederek, konunun takipçisi...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avcılar’da 4 zabıta memurunun tutuklanmasıyla sonuçlanan rüşvet operasyonu ve ardından yaşanan tehditlerin ardından AK Parti’den esnafa destek geldi. Aralarında milletvekilinin de bulunduğu AK Partiler, işyerini ziyaret ederek, konunun takipçisi oldukları mesajını verdi.
AK Parti Milletvekili Abdullah Başçı, Avcılar AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ile birlikteki bir heyet, Avcılar’daki pastaneye giderek işyeri sahiplerini ziyaret etti. Burada işyeri sahibi Alaattin Yıldız ile görüşen Başçı, rüşvet olayını ve ardından yaşananları bizzat yerinde dinledi. Ziyarette rüşvet mağduru Alaattin Yıldız’a destek sözü veren Başçı, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ile CHP milletvekillerini göreve davet etti.
“BELEDİYE KANALIYLA RÜŞVET ÇARKININ DÖNMESİ GERÇEKTEN ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR”
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Abdullah Başçı, “Burada özellikle belediye başkanının ismini verilerek çirkin olaylar yaşanmış ve bugün de tekrar gelinerek esnafımız tehdit edilmiş. Pastane sahibine aba altından sopa göstermişler. Bu olay biliyorsunuz mahkemeye intikal etti. Böyle çirkin şeylerin yaşanması Avcılar gibi güzide bir ilçede zabıta kanalıyla, belediye kanalıyla rüşvet çarkının dönmesi gerçekten çok düşündürücüdür” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANI VE ZABITA MÜDÜRÜ BU İŞİN İÇİNDE GÖZÜKÜYOR”
CHP’li Milletvekillerine seslenen Başçı, “Buradan CHP’li milletvekillerine sesleniyorum. Buraya neden bugüne kadar gelmediler, neden pastane sahibine neden sahip çıkmadılar. Sayın belediye başkanı ve zabıta müdürü bu süreçte bizzat bu işin içinde gözüküyor. Bu noktada kendilerine bir çeki düzen vermelidirler. Artık bu konuyla ilgili de bir açıklama yapmalılardır diye düşünüyorum” diye konuştu.
“AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI HANDAN HANIMDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın konuyla ilgili açıklama yapmamasını eleştiren Abdullah Başçı, “Herkes cezasını çeksin, Ben Avcılar’dan sorumlu koordinatörüm, devamlı geleceğim ve bu konunun takipçisi olacağım. Avcılar Belediye Başkanı Handan Hanımda bu konuyla ilgili bir açıklama yapsınlar. Özellikle bunu istiyorum” dedi.
“BİZ DE KONUYU KAMUOYUNDAN VE BASINDAN ÖĞRENDİK”
Ziyarete ilişkin bilgiler veren Avcılar AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, “Biz de konuyu kamuoyundan ve basından öğrendikten sonra Alaattin Yıldız Bey ile geldik tanıştık. Konuyla ilgili bilgi alışverişi yaptık. Bugün de sayın milletvekilimizle bir takım çalışmalarımız vardı. Milletvekilimizle beraber gelip esnafımızı ziyaret ettik” diye konuştu.
"HİÇ ÇEKİNMESİNLER BU TÜR VAKALARDA DİREK POLİSE GİTSİNLER"
Meslektaşlarına seslenen rüşvet mağduru Alaattin Yıldız ise “Esnaf arkadaşlar bu tür şeylerden çekiniyorlar. Lütfen çekinmesinler. Yani burada kanun var, adalet var. İnanın bu konularda polisimiz çok güzel yardımcı oluyorlar. Hiç korkmasınlar, hiç çekinmesinler bu tür vakalarda direk polise gitsinler” çağrısında bulundu.
ZABITA EKİPLERİNİN BASKI VE TEHDİTLERİ YAŞLI KADININ HASTANELİK ETTİ
Zabıta ekiplerinin oğlunun işyerine yönelik baskısı yüzünden fenalaşan Alaattin Yıldız’ın annesi ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Oğluna yapılan haksızlığı hazmedemeyen yaşlı kadın, olayın ardından kalp rahatsızlığı geçirdiği ve tansiyonunun yükseldiği için öğrenildi. Tedavisinin ardından taburcu edilen yaşlı kadın, soluğu oğlunun işyerinde alırken AK Parti heyeti yaşlı kadına teselli verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.