Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) 3 Dakikada 10 Plazma Çalan Hırsızlar Polisten Kaçamadı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir beyaz eşya dükkanına levyeyle girerek 3 dakikada 10 plazma televizyon çalan üç hırsızdan biri, çalıntı araçla kaçmaya çalışırken kaza yapınca polis tarafından yakalandı. Polis ekipler kaçan iki hırsızı...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 07:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 07:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir beyaz eşya dükkanına levyeyle girerek 3 dakikada 10 plazma televizyon çalan üç hırsızdan biri, çalıntı araçla kaçmaya çalışırken kaza yapınca polis tarafından yakalandı. Polis ekipler kaçan iki hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.
Olay gece 02.30 sıralarında İzmit Turan Güneş bulvarı Zincirlikuyu caddesi üzerinde bulunan bir beyaz eşya dükkanında meydana geldi. Kocaeli’de çalıntı araçla geldikleri ve levye ile kapısını kırarak girdikleri beyaz eşya dükkanından 10 plazma televizyon ve çok miktarda elektronik eşya çalan hırsızlar, kaçmaya çalışırken kaza yapınca yakayı ele verdi.
Edinilen bilgiye göre Zincirlikuyu caddesi üzerindeki bir iş yeri önüne gelen otomobilden inen 3 kişi, ellerindeki levye ile dükkanın kapısını kırarak içeri girdiler. Hırsızlık anını gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. 3 dakikada dükkandan 10 plazma TV ve çok sayıda elektronik eşya çalan 3 hırsız, olay yerine geldikleri 41 PH 720 plakalı çalıntı araçla kaçmaya başladılar. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bekirpaşa Polis Merkezi’ne bağlı Devriye Ekipler Amirliği ekipleri, kaçan hırsızların peşine düştü. Yaklaşık 10 dakika süren kovalamaca ise Yeşilova mahallesinde kaçan hırsızların aracının kaza yapması ile sonlandı.
KAÇARKEN KAZA YAPTILAR YAKAYI ELE VERDİLER
Çalındıkları eşyalarla polisten kaçarken otobüs durağına çarpan hırsızlardan sürücü Rıdvan A., kazanın etkisiyle araç içerinde sıkışarak yaralanırken, araçtaki diğer iki hırsız ise kaçmaya başladı. Araçtaki hırsızı muhafaza altına alan ekipler, kaçan iki hırsızı uzun süre kovalamalarına rağmen gecenin karanlığından da faydalanan hırsızlar gözden kayboldu.
ÇALINTI ARAÇTAN 10 PLAZMA TV ÇIKTI
Kaza yaparak yaralan hırsız polisler tarafından araç içerisinden çıkarıldıktan sonra olay yerine çağrılan ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza yapan çalıntı yapan araçtaki çalıntı malzemeleri tek tek sayan polis ekipleri, araçta 10 adet plazma televizyon ve çok miktarda dizüstü bilgisayar ve elektronik eşya olduğunu belirlediler.
30 YILDIR İLK KEZ SOYULDU
Hırsızlıkta kullanılan ve kazada hurdaya dönen otomobil çekici ile otoparka çekilirken, polis ekipleri soyulan elektronik eşya dükkanının sahibine haber verdiler. Kısa sürede dükkan önüne gelen işletmeci, 30 yıldır dükkan sahibi olduğunu ancak ilk kez böyle bir soygunla karşılaştığını ifade etti. Polis ekipleri daha sonra iş yeri sahibin de eşliğinde, olay yerinde parmak izi ve delil çalışması yaparak kaçan şahısların yakalanması için çalışma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.