Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) En Küçük Sığınmacı Eyisa Bebek İkinci Kez Kurtarıldı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, anne ve babasıyla birlikte yakalanan ve bugüne kadar en küçük sığınmacı olarak kayıtlara geçen Eyisa bebek, sahil güvenlik ekipleri tarafından denizden bir kez daha kurtarıldı.Avrupa Birliği ile Türkiye arasında...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Çeşme ilçesinde, anne ve babasıyla birlikte yakalanan ve bugüne kadar en küçük sığınmacı olarak kayıtlara geçen Eyisa bebek, sahil güvenlik ekipleri tarafından denizden bir kez daha kurtarıldı.
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında sığınmacılara yönelik imzalanan geri kabul anlaşmasının ardından sığınmacıların denizler üzerinde kaçak yolla geçişleri arttı. Çeşme ilçesinde, 27 Mart 2016 günü üç günlükken anne ve babasıyla birlikte kurtarılan Eyisa bebek, kayıtlara en küçük sığınmacı olarak geçti. Çeşme iskelesine getirilen ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından tedavi altına alınan Eyisa bebek, ailesine tekrar teslim edildi.
BEŞ GÜNDE İKİNCİ KURTULUŞ
Edinilen bilgiye göre, başka çaresi kalmayan Eyisa bebeğin Suriye uyruklu annesi Nur Ali ve babası Hassaim Ali, insan kaçakçılarıyla tekrar anlaştı. Sabah saatlerinde yanlarına bebeklerini alan çaresiz anne baba, Çeşme ilçesinden tekrar bota binerek diğer sığınmacılarla birlikte denize açıldı. Bölgede devriye görevi yürüten sahil güvenlik ekipleri, kaçak yolla Yunanistan’a gitmek isteyen sığınmacıları fark etti. Operasyon düzenleyen ekipler, botlara doluşan 83 kişiyi tek tek kurtardı. Göçmenlerin arasında yer alan Eyisa bebek ve ailesi de, ikinci kez kurtarıldı. Eyisa bebek, ailesi ve diğer göçmenler, sağ salim Çeşme İskelesine çıkarıldı. Beş günlük olan ve ikinci kez kurtarılan Eyisa bebek, sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Yakalanan sığınmacıların İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.