Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otopark Görevlisinin Neden Vurulduğu Tespit Edilemedi

Otopark ücreti nedeniyle İSPARK görevlisi Necmettin Yanık’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüphelinin Yanık’a neden ateş ettiğini tespit edemezken, müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.İstanbul Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otopark ücreti nedeniyle İSPARK görevlisi Necmettin Yanık’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüphelinin Yanık’a neden ateş ettiğini tespit edemezken, müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, maktül Necmettin Yanık’ın eşi Sevim Yanık müşteki, Yanık’a ateş eden Turgay K. ise şüpheli olarak yer aldı. Olayın 6 Nisan 2016 tarihinde Beyoğlu’ndaki bir otoparkta gerçekleştiği hatırlatılan iddianamede, Turgay K., Lütfi K. ve Yaşar Ö. olay gecesi eğlenmek için bir mekana gittikleri anlatıldı.
İddianamede, olay gecesi şüpheli Turgay K.’nın ruhsatsız silahını yanına aldığı ve 3 arkadaşın gece 02.00’ye kadar bir mekanda alkol aldıkları ifade edildi. Aracı Lütfi K.’nın kullandığı, şüpheli Turgay K.’nın ise arka koltukta oturduğu kaydedilen iddianamede, 3 arkadaşın daha sonra araçlarını almak için otoparka geri döndükleri belirtildi. Otopark çıkışı İSPARK görevlisinin aracın yanına gelerek şoför mahallinde oturan Lütfi K.’dan 13 TL otopark ücreti istediği anlatılan iddianamede, Lütfi K.’nın görevliye “Bozuk yok” yanıtı verdiği ifade edildi.
VURDUKTAN SONRA KAÇTI
Bunun üzerine arka koltukta oturan Turgay K.’nın 15 çıkarıp Lütfi K.’ya verdiği, Lütfi K.’nın da parayı maktüle bıraktığı kaydedilen iddianamede, “Turgay K.’nın tespit edilemeyen bir nedenle bir el ateş ettiği” vurgulandı.
İddianamede Turgay K.’nın daha sonra Lütfi K.’ya ‘bas bas’ diye bağırdığı, Lütfi K.’nın gaza bastığı aktarılarak, aracın bir süre gittikten sonra geri döndüğü ancak Turgay K.’nın geri dönmeyeceğim diyerek kaçtığı ifade edildi.
MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ
Savcılık, şüpheli Turgay K.’nın “silahla kasten öldürme”, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından müebbet ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini istedi. Savcılık öte yandan aracın içinde bulunan Lütfi K. ve Hakan Ö. hakkında takipsizlik verdi. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.