Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otoban Cinayeti Sanığı Hakim Karşısında

Bursa’da, 2 yıl önce otobanda ensesinden vurulmuş halinde bulunan cesetle alakalı tutuklu yargılanan sanık, cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi.2 Ekim 2014 Perşembe günü Bursa-Mudanya çevre yolunda Çağlayan Tır Parkı civarında ensesinden...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otoban Cinayeti Sanığı Hakim Karşısında
Bursa’da, 2 yıl önce otobanda ensesinden vurulmuş halinde bulunan cesetle alakalı tutuklu yargılanan sanık, cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi.
2 Ekim 2014 Perşembe günü Bursa-Mudanya çevre yolunda Çağlayan Tır Parkı civarında ensesinden kurşunlanarak öldürülmüş ceset bulundu. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından cesedin 5 aydır kayıp olan Erdal Alabaş’a ait olduğu belirlendi. Olayın ardından adeta iğne ile kuyu kazan polis ekipleri, Erdal Alabaş ile kaybolduğu gün telefonla görüşen M.K’yi (37), olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Alabaş ile aynı mahallede oturan inşaat bekçisi M.K. 26 Ocak 2016 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
“Suçlamaları kabul etmiyorum”
Hakkında Erdal Alabaş’ı ‘kasten adam öldürmek’ suçundan dava açılan M.K.’nin davası Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşmaya maktulün babası Hayrullah, ablası Naile Altıntaya, yakınları ve avukatları katıldı. Sanık, savunmasında, suçlamaları reddederek, “Erdal Alabaş benim komşumdur. Ancak onunla pek görüşmüyorum. Kendisi kaybolduktan sonra bir daha görmedim” dedi.
Maktulün telefonunun görüşme kayıtları ve sinyal bilgilerine ulaşan mahkeme heyeti, Alabaş’ın kaybolduğu iddia edilen 1 Mayıs’ta telefonundan alınan sinyallere göre saat 19.30’a kadar ablasının Adnan Menderes Mahallesi Selviler Sokak’taki evinde olduğunu belirledi. Ardından maktulün telefonundan saat 22.30’da Balat Mahallesi tarafından sinyal alındığı, ayrıca aynı telefonla 3 Mayıs’ta yine Alabaş’ın ablasının evinden arayan bir kişiyle görüşüldüğü belirlendi.
Sanıkla aynı mahallede oturan şahit N.S. ise, “Alabaş kaybolmadan bir ay önce çok telaşlı şekilde gizli şeyler konuşuyordu. Ayrıca sanık ve kardeşleri beni şahitlik yapmamam konusunda tehdit etti” dedi.
Sanık M.K. ise, "Olaydan sonra N.S. numaramı almış, kardeşimden mesajlar attı. Erdal’la ilgili bazı şeyler sorup durdu. ’Erdal Bademli’de öldürülmüş, haberin var mı?’ diye mesaj attı bana. O kayıtların ve mesajların çıkarılmasını istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti diğer şahitler S.Y., K.N., K.Ö. ve H.D’nin zorla getirilmesine, sanığın utukluluk halinin devamına, sanığın, maktulün kaybolduğu iddia edilen 1-2 Mayıs tarihlerinde iş yerinde hangi saatlerde çalıştığının belirlenmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.