Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otel Baskınındaki Polislere Fetö/pdy Davası

Hatay’ın Defne ilçesinde 6 yıl önce Prenses Otel’de dönemin Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve Avukat Baykal Doğan’ın otel odasının basılmasında görev alan personel hakkında ’görevi kötüye kullanma, silahlı terör...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’ın Defne ilçesinde 6 yıl önce Prenses Otel’de dönemin Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve Avukat Baykal Doğan’ın otel odasının basılmasında görev alan personel hakkında ’görevi kötüye kullanma, silahlı terör örgütüne üye olma, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek ve iftira’ suçlarından açılan kamu davası, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Anayasal Düzene Karşı işlenen Suçlar Bürosu’nca kamuoyunda “paralel yapı” adıyla bilinen FETÖ/PYD terör örgütü ile ilgili 2016/1330 soruşturma sayılı dosya kapsamında müştekilerden eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve Avukat Baykal Doğan’ın Hatay ilinde kaldıkları otelde Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube görevlilerince odalarının asılsız bir ihbar ile aranması ve arama sırasında kaydedilen görüntülerin basına sızdırılması suretiyle başlatılan soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında şüpheliler Y.S, O.D, H.G.K, Z.K. ve K.Y. hakkında ’görevi kötüye kullanma, silahlı terör örgütüne üye olma, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, iftira’ suçlarından Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne kamu davasının açıldığı, iddianamenin mahkemece 23 Mart 2016 tarihinde kabul edilerek 2016/111 esas sırasına kaydının yapılarak yargılamasına başlanıldığı kaydedildi.
28 Kasım 2010 tarihinde Defne ilçesi Prenses Otel’de kalan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanmasını isteyen dönemin Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Avukat Baykal Doğan’ın odalarında ’yabancı kadını zorla alıkoyma ve kokain bulundurma’ ihbarıyla otel odalarına baskın yapılmış ve o dönem bu görüntüler basına sızdırılınca kamuoyunda günlerce konuşulmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.