Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmaneli’de çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde öğlen saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Avdan köyünde bulunan ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında yangın çıkmıştı. Kızılçam...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde öğlen saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Avdan köyünde bulunan ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında yangın çıkmıştı. Kızılçam ağaçlarının bulunduğu alanda kısa sürede büyüyen yangına, 2 helikopter, çok sayıda arazöz ve iş makineleriyle müdahale edilirken, çevre illerden de çok sayıda takviye arazöz gönderilmişti. Saat 14.00 sıralarında başladığı düşünülen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Ekipler, yangını söndürmek için çalışmaları devam ettiriyor.
Yangın, yaklaşık 40 hektarlık çamlık alanda etkili
Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, yaptığı açıklamada, Avdan köyü yakınlarında öğle saatlerinde çıkan orman yangınının, ilk belirlemelere göre yaklaşık 40 hektarlık çamlık alanda etkili olduğunu söyledi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Can, “Bilecik ve Bursa’dan takviye olarak arazözler yangına müdahale için geldi. Toplam 6 arazöz, 1 dozer, 2 su ikmal aracı ve 3 helikopterle yangına müdahale ediliyor. Yaklaşık 50 kişilik ekiple yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bunların yanı sıra köylerde yaşayan vatandaşlarımız da yangın söndürme çalışmalarına katılıyor. Şu anda kontrol altına alınmış değil. Çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Buradan geçen bir enerji nakil hattı var, oradan mı kaynaklandı diye bir şüphemiz var ama incelemeden sonra netlik kazanacak. İnşallah en kısa sürede yangını kontrol altına almayı temenni ediyoruz” diye konuştu.
15 hektarlık alan zarar gördü
Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can ayrıca, gün aydınlanmaya başlayınca yangın söndürme helikopterlerinin çalışmalarına devam edeceğini ve şu ana kadar 15 dekar civarında ormanlık alanın zarar gördüğünü sözlerine ekledi.
Avdan köyündeki yangın mahalline Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı,İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce,İlçe Jandarma Komutan Vekili Rıza Gazel,Belediye Başkanı Münür şahin,AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca,AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba gelerek, yetkililerden yangın hakkında bilgi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.