Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Müdürlüğü’nün Eski Saymanı Zimmetten Tutuklandı

Sayman V.s.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman Müdürlüğü’nün Eski Saymanı Zimmetten Tutuklandı
Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde Orman İşletme Müdürlüğü’nden kısa bir süre önce emekli olan sayman zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı. İnegöl dışına çıkış yasağı konulan memur, iddiaya göre Abhazya’ya kaçmak isterken, Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde yakalandı.
Yaklaşık 15 yıldan beri İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü’nde sayman olarak görev yapan 58 yaşındaki V.S., hakkında iddiaya göre evrakta sahtecilik ve paravan şirket kurarak zimmetine para geçirme suçlarından soruşturma açıldı. İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne gelen Bakanlık Müfettişleri, müdürlüğün geriye dönük 20 yıllık hesaplarını incelemeye aldı. Müfettişlerin gelmesinin ardından sayman V.S., dilekçe vererek emekliye ayrıldı.
İNEGÖL’DEN ÇIKIŞ YASAĞI GELDİ
15 yıl görev yaptığı İnegöl Orman İşletme Müdürlüğünden emekli olan V.S. hakkında, müfettiş incelemeleri bitene kadar İnegöl dışına çıkış yasağı geldi. İddiaya göre, yapılan incelemelerde sayman V.S.’nin görev süresi içerisinde evrakta sahtecilik ve bazı iş adamları ile paravan şirket kurarak zimmetine 4.5-5 milyon lira geçirdiği öne sürüldü.
ŞEBİNKARAHİSAR’DA YAKALANDI
Müfettiş incelemelerinin tamamlanmasının ardından İnegöl dışına çıkış yasağı bulunan V.S. hakkında yakalama kararı çıkarılırken, V.S.’nin ticari taksi ile Abhazya’ya gitmek için İnegöl’den ayrıldığı belirlendi. Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde yapılan kontroller sırasında gözaltına alınan V.S. cezaevine gönderildi
MÜDÜRLERE SORUŞTURMA
Öte yandan, 2001 yılından beri İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yapan müdürler hakkında da konuyla ilgili soruşturma başlatılacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.