Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organları İle 5 Kişiye Umut Oldu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle sevk edildiği İnegöl Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen adam, organları ile beş hastaya umut oldu. 53 yaşındaki Alaattin B.’nin ailesinin bağışladığı organlardan...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 00:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 00:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Organları İle 5 Kişiye Umut Oldu
Bursa’nın İnegöl ilçesinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle sevk edildiği İnegöl Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen adam, organları ile beş hastaya umut oldu. 53 yaşındaki Alaattin B.’nin ailesinin bağışladığı organlardan iki böbrek, bir karaciğer ve iki korneası uzman ekipler tarafından alınarak, nakil için Bursa’ya götürüldü.
İnegöl’deki ikametinde geçirdiği beyin kanaması sonucu İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan 53 yaşındaki Alaattin B., bütün çabalara rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Ailesi tarafından Alaattin B.’nin organları bağışlanırken, durum İnegöl Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü tarafından, Acıbadem ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Bağış Koordinatörlüğüne bildirildi. Bu haberle birlikte zamanla yarış başladı. Bursa’dan özel donanımlı araçla İnegöl’e gelen ekipler, bağışlanan organları almak için kolları sıvadı.
İnegöl Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Bağış ekibi Uzman Rafet Oklaz, Op. Dr. Özgen Işık, Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten ve Op. Dr. Mahmut Danışoğlu ile İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Turgut Coşkun, İnegöl Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Sevda Durmuş ve Devlet Hastanesi uzman sağlıkçılardan oluşan ekip tarafından yaklaşık 4 saat süren operasyonla organlar alındı.
Operasyon öncesi bilgi veren İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Turgut Coşkun, “Hastamız 53 yaşında. Beyin kanaması nedeniyle hastanemize getirilen ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan hastamızın yakınlarına organ bağışı konusu anlatıldı. Yakınları da organ bağışında bulunmayı kabul ettiler. Yoğun ve hızlı çalışma sonucunda vefat eden hastamızı organ bağışına hazırlayıp, Bursa’daki ekiplere haber verdik. Ekipler şu an itibariyle operasyona hazırlar. Karaciğer, böbrekler ve kornealar alınacak. Şuan 5 organ alınacak gibi görünüyor. Duruma göre sayı artabilir. Yaklaşık 4 saat sürecek bir operasyon olacak.” dedi.
ÇOK YÜCE BİR DAVRANIŞ
Vatandaşlara organ bağışında bulunmayı öneren Coşkun, “Çok yüce bir davranış. İki insanı diyalizden, 3 hastayı da ölümden kurtaracak organlar. Hastamızın yakınlarına minnettarız” ifadelerini kullandı.
Başarı ile alınan organlar, organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere özel korumalı kutulara konularak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Acıbadem Hastanesi’ne götürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.