Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da Paralel Yapıya Yakın Olan Okul, Dershane Ve Öğrenci Yurtlarına Kayyum Atandı

Ordu’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında paralel yapıya yakın olan ve aralarında okul ve dershanelerin bulunduğu işletmelere kayyum atandı.Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında paralel yapıya yakın olan ve aralarında okul ve dershanelerin bulunduğu işletmelere kayyum atandı.
Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet ederek Fethullahçı Terör Örgütü’ne finansman sağladıkları gerekçesiyle bazı özel okul, dershane ve öğrenci yurtlarına kayyum atandığı belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi: “Fatsa ilçesinde faaliyet gösteren Fatsa Özel Dolunay İlkokulu, Fatsa Özel Dolunay Ortaokulu, Korgan ilçesinde faaliyet gösteren Korgan Özel Hedef Ana Fen Dersanesi’nin bağlı olduğu Fatsa Özel Eğitim Bas. Yay. Dağ. San. İnş. ve Tic. A.Ş. ile yine Fatsa ilçesinde faaliyet gösteren Şafaktan Öğrenci Yurdu ile Neşve Kız Öğrenci Yurdu, Fatsa Özel Fem Dersanesi, Fatsa Özel Papatya Sevgi Çiçeği Dersanesi’nin bağlı olduğu Baran Özel Eğitim Bas. Yay. İnş. Ve Taah. İşl. Tic. ve San. A.Ş.’ye CMK’nin 133/1.maddesi uyarınca adı geçen şirketlerin yönetim organlarının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere Fatsa Sulh Ceza Hakimliği’nin 25.04.2016 tarih ve 2016/1555 D.İş sayılı kararı ile kayyum atanmıştır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.