Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da 2 kardeşin öldüğü olayda yeni gelişme

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaklaşık 4 ay arayla evlerinde 2 kız kardeşin zehirlenerek hayatını kaybetmesi ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor aileyi şoke etti. Kız kardeşlerden birinin alt kattaki iş yerinde yapılan ilaçlama...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaklaşık 4 ay arayla evlerinde 2 kız kardeşin zehirlenerek hayatını kaybetmesi ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor aileyi şoke etti. Kız kardeşlerden birinin alt kattaki iş yerinde yapılan ilaçlama sonrası zehirli gazın banyonun havalandırmasından eve sızması sonucu öldüğü belirlendi.
Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora göre, vefat eden kız kardeşlerden Melek Tan’ın (12) evlerinin altında bulunan iş yerinde kullanıldığı düşünülen fare bombası yüzünden zehirlenerek vefat ettiği, kardeşi Melisa Nur Tan’ın ise ölüm nedeninin halen belli olmadığı, araştırmaların devam ettiği belirtildi. Raporun gelmesi üzerine Tan ailesi Ünye Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, gerekli araştırmaların yapılmasını istedi. İlk duruşmaya avukatları ile çıkan aile sanıklardan şikayetçi olurken, ikinci duruşmanın Ocak ayında gerçekleşeceği bildirildi.
Tan ailesinin Avukatı Eyüp Katı, ilk duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “İlk vefat eden Melisa Nur Tan’ın Fatsa’da soruşturması devam etmektedir. İkinci vefat eden Melek Tan ile ilgili Ünye Ağır Ceza Mahkemesinde dosyası görüldü. Yaklaşık 10 sayfalık bir adli tıp raporu dosyaya eklendi. Melek Tan’ın vefatının tamamen dosyada belirtilen iş yerinde ele geçirilen fare veya böcekleri öldürmek amacıyla kullanılan ilaçlardan öldüğü belirlendikten sonra şüpheli 3 sanık hakkında dava açıldı. Dosyada ölüm sebebinin ilaçlamadan dolayı olduğu belli. Biz sadece sürecin hızlı bir şekilde geçip, sanıkların hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” dedi.
Katı şu bilgileri verdi:
“İş yerinde yapılan ilaçlamadan doğan zehirli gazın Tan ailesinin oturdukları evin banyosunun havalandırmasından eve sızdığı ve çocukların bu nedenle vefat ettiği belirtildi. Aile buna neden olan kişilerin gerekli cezayı almasını istiyor. Mahkemenin dinlemesi gerektiği tanıklar var ve kısa bir mahkeme sürecinde bu davanın sonuçlanacağını düşünüyorum."
Acılarının hala taze olduğunu söyleyen çocukların dayısı Adem Tula ise yaptığı açıklamada, "Suçluların cezalarını çekmesini istiyoruz. Aile acılarını hatırlamamak için mevcut evlerinden bile taşındılar. Anne Emine ve baba Adem Tan psikolojik destek alıyorlar” şeklinde konuştu.
Anne Emine ve baba Adem Tan ise konuyla ilgili konuşmak istemediler.
2015 yılı Şubat ayında Fatsa ilçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Melek, annesi Emine ve babası Ahmet Tan zehirlenmişti. Fatsa Devlet Hastanesine kaldırılan ve daha sonra Ordu Devlet Hastanesine sevk edilen aileden Melek Tan, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. 2014 yılı Ekim ayında meydana gelen olayda ise, zehirlenen Melisa Nur Tan (8) hayatını kaybetmiş, Melek (12) ile annesi Emine Tan (37) ise gazdan etkilenmiş ancak hastanede gördükleri tedavi sonrası iyileşmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.