Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öncüpınar’da 5,5 Milyon Liralık Kaçakçılık Ortaya Çıkarıldı

Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda 5 milyon 408 bin TL değerinde kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı.Öncüpınar Gümrük...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda 5 milyon 408 bin TL değerinde kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı.
Öncüpınar Gümrük sahasında Gümrük Muhafaza ekiplerince yılbaşından bu güne kadar gerçekleştirilen çalışmalarda 7 adet sigara kaçakçılığı olayına müdahale edildi. Durdurulan üç TIR, X-ray taramasına alındı. TIR’lardan birinde dorsenin iç kısmına ayrı bir bölme yapılarak hazırlanan zulada 140 bin 750 paket kaçak sigara saklandığı tespit edildi. Ekipler, ikinci TIR’ın tabanında, üçüncü aracın ise yükleri arasına saklanmış vaziyette 22 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirdi. Bu yakalamalara ek olarak otomobil ve kamyonet gibi araçlarda kamufle edilmiş vaziyette 16 bin 30 paket sigara tespit eden ekipler, toplamda 179 bin 580 paket TAPDK bandrolü ve üzerinde Türkçe ibare bulunmayan yabancı menşeili kaçak sigaraya el koydu.
Gümrük ekipleri, Suriye sınırında diğer yasadışı ticaret faaliyetlerine de izin vermiyor. Yapılan istihbarat çalışmalarında çalıntı olduğu bilgisi edinilen 208 bin TL değerinde 5 adet lüks otomobil ele geçirildi. Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik çalışmalarda da 1 milyon 500 bin TL değerinde uyuşturucu hapa el konuldu. Son olarak yasadışı ticarete konu olan 1 milyon 148 bin TL değerinde çeşitli kaçak eşya ele geçirildi.
Toplam 5 milyon 408 bin TL değerinde kaçakçılık olayını önleyen Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılık olaylarına karışan 24 kişi hakkında Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.