Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Omuz Atma Tartışmasında Bıçakla Yaralamaya 3 Yıl Hapis

19 Yaşındaki H.m., Toplam 3 Yıl 7 Gün Hapis Cezasına Çarptirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Omuz Atma Tartışmasında Bıçakla Yaralamaya 3 Yıl Hapis
Samsun’da yolda yürürken omuz atma meselesi yüzünden aralarında çıkan tartışmada 16 yaşındaki çocuğu bıçakla yaralayıp yanındaki arkadaşına da bıçakla saldırdığı iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki genç, toplam 3 yıl 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi 19 Mayıs Bulvarı’nda 19 Ocak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolda yürürken omuz atma meselesi yüzünden çıkan tartışmada 16 yaşındaki Muhammet D.D., sol koltuk altından ağır yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Muhammet D.D. tedavi altına alınırken, bıçaklı saldırgan ise kaçtı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri Muhammet D.D.’yi bıçakla yaraladığı iddia edilen lise son sınıf öğrencisi öğrencisi 19 yaşındaki H.M.’yi Hastane Mahallesi’nde yakalayarak gözaltına aldı. Olaydan sonra tutuklanan H.M. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Bugün görülen davanın ilk ve son duruşmasında bıçakla yaralanan Muhammet D.D. ile H.M.’nin bıçakla saldırdığı arkadaşı Gökhan S. ve tutuklu sanık duruşmada hazır bulundu. Muhammet D.D. verdiği ifadede, "Ben arkadaşların ile yürürken tanımadığım H.M., bana omuz attı. ’Önüne baksana’ dedim. Aramızda tartışma çıktı. Bıçağını çıkartıp önce arkadaşım Gökhan S.’ye doğru savurdu, daha sonra da bana doğru savurdu. Ben yaralandım. Saldırgan olay yerinden kaçtı. Kendisinden şikayetçi değilim" dedi.
Gökhan S. ise Muhammet D.D.’nin verdiği ifadeyi doğruladı. Tutuklu sanık H.M. ise, "Muhammet D.D. ile omuzlarımız çarpıştı. Bana hakaret etti. İki arkadaş peşimden koluma girdiler. Ben de beni darp edecekler diye korkup bıçak salladım. Bıçaklandığının farkında bile olmadım. Lise son sınıf öğrencisiyim. Sınavlara hazırlanacağım. Yüce mahkemeden ve her iki mağdurdan özür diliyorum. Pişmanım" diye konuştu.
Mahkeme heyeti H.M.’yi mağdur Muhammet D.D.’yi "bıçakla yaralama" suçundan 2 yıl 6 ay, Gökhan S.’ye bıçak savurduğu için 1 ay 7 gün ve bıçak suçundan da 5 ay olmak üzere toplam 3 yıl 7 gün hapis cezasına çarptırılarak tutukluluk süresi göz önünde bulundurulup tahliyesine karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.